NewIcon osallistui sairaala-apteekin avajaisiin Päijät-Hämeen keskussairaalassa 22. marraskuuta. Uusiin, moderneihin tiloihin nousi myös Kuopiossa valmistettu täysautomaattinen lääkevarastoautomaatti, joka digitalisoi ja automatisoi lääkkeiden inventoinnin sekä jakelun keskussairaalaan, terveysasemiin ja Lahden kaupungin lääkejakeluun.  


undefined

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi tuolloin avajaisista, että sairaala-apteekin uusi automaatti ”pitää itse myös automaattisesti kirjaa siitä, mitä se on milloinkin tehnyt. Jokaisesta robotin läpi kulkeneesta lääkepaketista jää jälki.” Automaatin tekemä työ on tarkkaa, mikä lisää potilaiden lääketurvallisuutta ja toisaalta vähentää lääkkeiden väärinkäyttöä.  

Jutussa kerrotaan myös, että ”sairaala-apteekin uusi robotti säästää ihmisten työtä, mutta ei syrjäytä heitä. Kun mekaaninen työ jää robotille, työntekijät voivat keskittyä työhön, johon ihmisten ammattitaitoa tarvitaan.” Automaatti vastaakin sadoista tuhansista lääketilauksista vuosittain. Pelkästään sen varastointikapasiteetti on 65 000 lääkepakettia. 

NewIconin toimittama lääkevarastoautomaatti on käytössä jo kuudessa sairaala-apteekissa ja yli 70:ssä apteekissa Suomessa, Israelissa ja Venäjällä. Monet apteekit ovat nimenneet uuden apulaisensa esimerkiksi edellisen apteekkarin nimellä tai automaatin toimintavarmuuteen viittaavalla nimellä kuten Unelmalla. Lahtelaiset antoivat nimen valinnan lopulta sattumalle, sillä nimi Kyösti valikoitui tökkäämällä sormella kalenteriin.  

Jutussa on siteerattu: Etelä-Suomen Sanomat, Emmi Tuomisto, 23.11.2016

Lue myös juttumme: Mega-Fixu lähti tehtaalta Lahteen ja Varastorobotti hoitaa uuden sairaala-apteekin raskaat työt