EU:n terveyskomissaari Vytenis Andriukaitis tutustui 9. marraskuuta Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, ”jossa on paljon paikallista Pohjois-Savossa suunniteltua tekniikkaa”. Andriukaitisin vierailusta Kuopiossa kirjoittanut Suomen Yleisradio kertoo artikkelissaan, että Andriukaitis oli suorastaan haltioitunut KYSin ja tämän teknologiakumppaneiden, kuten NewIconin, osaamisesta.

”Olen ylpeä, sillä tämä on yksi koko EU:n parhaista sairaaloista. Olen motivoitunut keskustelemaan komissiossa esimerkiksi siitä, miten täällä olevaa tietotaitoa levitetään ja yhdistetään muuhun osaamiseen EU:ssa”, Andriukaitis kertoo.

Yksi KYSin teknologiakumppaneista on NewIcon, joka on toimittanut uuteen sairaalaan 45 eMED ICON -älylääkekaappia. Lisää älylääkekaappeja, 14 kpl, ollaan parhaillaan toimittamassa sairaalan peruskorjaushankkeeseen liittyville osastoille. Sairaalan apteekkiin NewIcon on toimittanut myös Mega-Fixu -lääkevarastoautomaatin sekä IV ICON -robotin suonensisäisten antibioottien käyttökuntoon saattamiseen.

Jutun mukaan ”Andriukaitis sai muun muassa liikutella siilinjärveläisfirman suunnittelemaa työskentelytelinettä tietokoneelle ja hänelle esiteltiin, miten kuopiolainen elektroninen lääkekaappi toimii.” Jutussa kerrotaan, että Kuopio on terveysteknologia-alan "Piilaakso".

”Kuopio on hieno esimerkki siitä, miten erilaiset toimijat tuodaan yhteen. Tekniikasta start-up-yrityksiin, it-teknologiaan ja itse sairaalaan. Yksi ei pärjää ilman muita”, Andriukaitis suitsuttaa.

Artikkeli suomeksi Ylen kotisivuilla osoitteessa: http://yle.fi/uutiset/3-9285539