Apteekin lääketeknikosta Newiconin huoltoassistentiksi

”Ennen kuin aloitin huoltoassistentin työt NewIconilla, työskentelin apteekissa. Aloitin urani vuonna 2008 Lempäälän Keskus Apteekissa teknisenä työntekijänä ja kouluttauduin työn ohella lääketeknikoksi. Työnkuvaani kuului apteekkivuosien aikana kassatyötä, laskutusta, lääkelogistiikasta huolehtimista, ja lisäksi toimin varastoautomaatin pääkäyttäjänä.

Kun vaihdoin työpaikkaa Tampereen Lielahden apteekkiin vuonna 2013, hankittiin sinne NewIconin valmistama täysautomaattinen Iso-Fixu. Robotit ovat aina kiinnostaneet minua ja tunne vahvistui, kun osallistuin NewIconin koulutuspäiville ja pääsin tutustumaan varastoautomaattien rakentamiseen. Silloin päätin, että haluan töihin lääkehuollon automaatiolaitteita valmistaan yritykseen.

Olin sitkeästi yhteydessä NewIconiin ja lopulta minulle aukesi paikka huoltoassistenttina toukokuussa 2018. Tärkeintä työssäni on yhteys asiakkaisiin. Olen asiakkaille aina tavoitettavissa, vastaanotan tukipalvelupyyntöjä ja neuvon yleisimmissä ongelmissa Iso-Fixuun liittyen, kuten sähkökatkoista palautuminen ja tietoliikennekatkokset robotin ja apteekkijärjestelmän välillä.

Apteekkikokemus apuna uudessa työssä

Työkokemukseni apteekista auttaa huoltoassistentin työssä, sillä puhun asiakkaiden kanssa ”samaa kieltä”. Minulla on apteekkilaisten kanssa sama kokemus robotin käytöstä ja ymmärrän helposti tiettyjä ongelmia. Sain tästä myös mukavaa palautetta Palokan apteekkarilta, jonka apteekkiin lähdin yksin ensimmäiselle huoltokeikalle. Apteekkarin mukaan toimintani oli asiakaspalvelulähtöistä ja tehokasta, ja sain kiitosta heille tekemistäni helposti ymmärrettävistä ohjeista, joiden avulla he osaavat ratkaista jatkossa saman ongelman itse.

Varastoautomaatin hankkiminen on iso päätös moneltakin kannalta. Kokemukseni mukaan Iso-Fixu vapauttaa erityisesti teknisten työntekijöiden aikaa asiakaspalveluun. Asiakastyölle jää enemmän aikaa, kun robotti hoitaa varastotyöt ja etsii oikeat lääkkeet. Kun tulin aamuisin töihin, laitoin ensimmäiseksi robotin käyntiin ja se aloitti heti päivän työt lajittelemalla lääkepakkaukset ilman että tarvitsi vahtia vieressä.

Robotin tulo on iso muutos, kun työprosessit muuttuvat ja pitää opetella uutta. Sitä miten robotin kanssa pärjää, ei kannata pelätä. Automaattia on hyvin vaikea saada rikki, vaikka painaisikin välillä vääriä nappuloita. Käyttökoulutuksen jälkeen vaan rohkeasti vaan käyttämään. NewIcon tarjoaa käyttöönoton yhteydessä käyttökoulutuksen ja myöhemmän vaiheen täsmäkoulutuksen lisäksi myös yksilöllistä lisäkoulutusta Iso-Fixun käyttöön, joten yksin ei robotin kanssa tarvitse jäädä.”

Minna Eerola, NewIcon
Huoltoassistentti

Lisätietoa

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.