MEDWISEsta NewIconin jakelija Ruotsissa

NewIcon allekirjoitti toukokuussa 2021 jälleenmyyntisopimuksen ruotsalaisen terveydenhuollon ohjelmistokehitysyhtiö MEDWISEn kanssa. MEDWISE vastaa NewIconin lääkehuollon automaatioratkaisujen myynti-, markkinointi- ja ylläpitotoimintaa Ruotsissa keskittyen eMED ICON -älylääkekaappeihin.

NewIconin kaupallinen johtaja Jori-Matti Savolainen kertoo, että uusi yhteistyö on linjassa yhtiön liiketoimintastrategian kanssa, missä on tarkoitus jatkaa laajentumista Pohjoismaisilla markkinoilla ja erityisesti Ruotsissa.

”Ruotsi on läheinen naapurimme ja yksi NewIconin strategisista maista Pohjoismaiden markkinoilla. Meillä on käynnissä olevia projekteja sekä uusia potentiaalisia asiakkaita tällä markkina-alueella. Meille on tärkeää, että olemme jatkossakin vahvasti edustettuna Ruotsissa ilman häiriöitä. Siksi olemme erittäin iloisia, että MEDWISEsta tuli osa jakelukanavaamme. MEDWISE:n tausta ohjelmistokehityksessä on ratkaiseva älylääkekaappien ohjelmistojen ja ruotsalaisten sairaaloiden tietojärjestelmien integroinnin kannalta”, Savolainen sanoo.

MEDWISE ottaa hoitaakseen Ruotsissa käynnissä olevat projektit NewIconin aiemmalta jakelijalta Medirumilta. NewIconin ja Medirumin kumppanuus on purettu yhteisestä sopimuksesta Medirumin organisaatiomuutosten vuoksi.

Pohjoismaiden johtavan hakuyhtiön Findwisen taustalla olevien ihmisten perustama

MEDWISEn perustivat Findwisen perustajat, joka on pohjoismaiden johtava tarkennetun haun, kehittyneen analytiikan ja big data -palveluiden tarjoaja. Findwise työskenteli suurimmalla osalla Ruotsin terveydenhuoltoalueista. Vuonna 2017 Findwise saavutti 106,7 miljoonan Ruotsin kruunun liikevaihdon ja 9,6 miljoonan Ruotsin kruunun käyttökatteen, ennen kuin EVRY ASA osti sen vuonna 2018.

Nähtyään luotettavan datan merkityksen lääkeprosesseissa perustajat perustivat MEDWISE-yrityksen, joka keskittyy tietoon perustuvaan lääkkeiden käsittelyyn. MEDWISE näkee tiedon keskeisenä tekijänä kaikille, jotka osallistuvat sairaaloiden lääkkeisiin liittyviin prosesseihin.

”Ymmärrämme, että lääkkeiden käsittely on monimutkainen prosessi. Useat sidosryhmät käyttävät samoja tietoja eri muodoissa, ja ne kaikki luottavat yhteen tekijään – tietojen paikkansapitävyyteen. Kokemuksemme työskentelystä satojen tiedonhakuun liittyvien projektien parista osoittaa, että kaikki menestyksekkäät projektit perustuvat laadukkaaseen tietoon.

Sairaaloiden tietojen laatua voidaan parantaa dramaattisesti ottamalla käyttöön hyvin toimivia älylääkekaappeja, koska älylääkekaapit voivat tuottaa ja käyttää oikeaa tietoa. Uskomme, että älylääkekaappeja tarvitaan nykyisten prosessien merkittävään parantamiseen. Olemme erittäin iloisia voidessamme perustaa ratkaisumme NewIconin laadukkaisiin tuotteisiin.

Suomi on teknologisesti paljon edistyneempi automaatiossa ja lääkkeiden käsittelyssä sairaaloissa. Ja koska NewIcon on johtava lääkehuollon automaation toimittaja kotimarkkinoillaan, toivomme voivamme edetä nopeammin hyödyntämällä heidän parhaita käytäntöjään ja tuotteitaan”, sanoo MEDWISEn perustajiin kuuluva Mikael Hallin.

LISÄTIETOA

MEDWISE

Östra Larmgatan 13,

41107 Göteborg

Sweden

+46 72 5455 105

info@medwise.se

www.medwise.se