NewIcon vahvistaa asemaansa Pohjoismaissa – jälleenmyyntisopimus ruotsalaisen Medirumin kanssa

NewIcon ja ruotsalainen Medirum AB ovat solmineet jälleenmyyntisopimuksen NewIconin kehittämien lääkehuollon automaatiolaitteiden myynnistä ruotsalaisiin sairaaloihin.

Medirum ottaa tuotevalikoimaansa Mega-Fixu-lääkevarastoautomaatin, eMED ICON -älylääkekaapin ja suonensisäisiä antibiootteja käyttökuntoon saattavan IV ICON Twins -automaatin. Medirumin tuotevalikoimaan kuuluu laaja valikoima terveydenhuollon lääkintäteknisiä laitteita.

Yhteys ruotsalaiseen kumppaniin syntyi keväällä 2018, kun Itä-Suomen yliopiston kansainvälisen liiketoiminnan ja myynnin maisteriopiskelijat kartoittivat opiskelijatyönään NewIconille potentiaalisia jälleemyyjäehdokkaita Euroopasta ja Aasiasta. Tuloksena löytyi kaksi erityisen hyvää kontaktia, joista toinen oli Medirum.

Medirumin lääketieteellisten IT-ratkaisujen liiketoimintavastaava Per Gullbransson kertoo, että Medirumilla ollaan iloisia ja innostuneita yhteistyöstä suomalaisen NewIconin kanssa. Yhteistyö on aloitettu tutustumalla huolellisesti NewIconin automaatiolaitteisiin ja palveluihin.

KUINKA ODOTAT NEWICONIN AUTOMAATIOLAITTEIDEN MYYNNIN KÄYNNISTYVÄN RUOTSISSA?
– Odotukseni ovat erittäin positiiviset. Ruotsissa alettiin vasta noin vuosi sitten keskustella vakavasti automaation ja robotiikan hyödyntämisestä lääkehuollossa. NewIconin kokemus Suomesta ja kansainvälisiltä markkinoilta tukevat meitä toiminnan käynnistämisessä Ruotsissa. NewIconin asiantuntemus antaa meille lisäarvoa keskustellessamme sairaaloiden kanssa siitä, kuinka automaatiota ja robotiikkaa voidaan hyödyntää. Ottaen kaiken tämän huomioon meillä on suuret odotukset. Matka on tietysti vasta alussa ja meidän täytyy vakuuttaa markkina osaamisestamme ja NewIconin tuotteiden hyödyistä.

NEWICONIN AUTOMAATIOLAITTEET OVAT JO MELKO LAAJASTI KÄYTÖSSÄ SUOMESSA. USKOTKO SEN NOPEUTTAVAN TOIMINNAN ALOITTAMISTA RUOTSISSA?
– Siitä on varmasti hyötyä, että kumppanina on markkinajohtaja, jolla on jo vuosien kokemus alalta. Ruotsissa ollaan muutaman vuoden jäljessä automaation ja robotiikan hyödyntämisessä terveydenhuollon sektorilla, joten ensimmäinen tehtävämme on olla esillä ja herättää keskustelua lääkehuollon automaation eduista. Meidän täytyy tuoda aktiivisesti esiin automaatioratkaisujen hyötyjä, kuten potilasturvallisuuden parantumista, taloudellista kannattavuutta, jäljitettävyyttä ja ehkä tärkeimpänä parhaan mahdollisen työympäristön luomista Ruotsin sairaaloihin. Olen varma, että kun teemme näin, Ruotsi seuraa kyllä perässä ja vakuuttuu NewIconin automaatiolaitteiden tuomista eduista.

Lisätietoa