Terveysturismi ja potilaiden pitkät jonotusajat pakottavat investoimaan lääkehuollon automaatioon

Indonesialaisissa sairaaloissa on hyvin vähän lääkehuollon automaatiolaitteita. Vain noin 10 sairaalassa Indonesian 2 813 sairaalasta* on käytössään jokin lääkehuollon automaatiolaite.

Pääsyy alhaiselle automaatioasteelle on, että automaatiolaitteita ei ole koettu välttämättömiksi sairaalan toiminnalle. Investoinnit ovat kohdistuneet suoraan sairaalan tuloja lisääviin laitteisiin kuten tietokonetomografia- ja radioterapialaitteisiin.

Investointeja ulkomaisilta toimittajilta on hidastanut myös rupian vaihtokurssi, joka on ollut hyvin alhainen verrattuna dollariin ja euroon. Toinen kustannussyy on halvan työvoiman saanti: minimipalkka on 255 euroa kuukaudessa jopa pääkaupungissamme Jakartassa. Ihmiset myös pelkäävät muutosta, jonka hallinta ei koskaan ole helppoa.

Sairaalajohtajat ovat heräämässä muutoksen tarpeeseen

Samaan aikaan indonesialaiset sairaalat ovat hyvin huolissaan terveysturismista. Rikkaat indonesialaiset matkustavat jopa lääkäritarkistusten vuoksi naapurimaihin Singaporeen, Malesiaan ja Thaimaahan.

Sairaalajohtajat ovat heräämässä muutoksen tarpeellisuudelle ja ymmärtävät, että heidän on investoitava nykyaikaiseen terveydenhuoltoon. Indonesialaiset sairaalat eivät tule pärjäämään kilpailussa, jos he eivät investoi hyviin tietojärjestelmiin ja lääkehuollon automaatioon. Uskomme, että tietojärjestelmät ovat sairaaloiden pääinvestointikohde seuraavien viiden vuoden ajan.

Toimivat tietojärjestelmät tuovat sairaaloille myös säästöjä, kun datasta tulee läpinäkyvää ja monitoroitavaa. Esimerkiksi varastonhallinta paranee tietojärjestelmien avulla.

Automaatio tarvitsee hyvän IT-infrastruktuurin

IT-infrastruktuuri on tärkeä, koska emme voi automatisoida sairaaloita ilman sitä. Sairaalan tietojärjestelmien kehittäminen sähköisellä lääketietokannalla ja sähköisellä reseptillä on nyt ykkösprioriteettinä suurimmalle osalle indonesialaisia sairaaloita. Vain muutamalla prosentilla sairaaloista on ne jo käytössään.

Automaatio tulee lisäämään potilasturvallisuutta, mutta myös sairaalan henkilökunnan työturvallisuutta. Tarkoituksenmukainen automaatio tulee myös tehostamaan poliklinikkojen toimintaa ja vähentämään potilaiden odotusaikoja.

Kiirepiikkien aikaan potilaat voivat joutua odottamaan sairaala-apteekissa lääkkeitään jopa 30–60 minuuttia, joskus jopa enemmänkin. Ne, jotka eivät halua odottaa, hakevat reseptilääkkeensä avoapteekeista. Kohtuullinen odotusaika olisi alle 10 minuuttia. Ihanneaika olisi alle viisi minuuttia.

Visiona parantaa terveydenhuollon standardeja

Haluamme olla lääkehuollon automaation pioneeri Indonesiassa. Edustamalla NewIconin kehittämiä lääkehuollon automaatiolaitteita olemme ”game changer”, joka ei seuraa muutosta vierestä. Haluamme olla mukana kehittämässä terveydenhuollon standardeja Indonesiassa.

Onnistumme tavoitteissamme, koska meillä on ollut yhteistyömme alusta saakka NewIconin täysi tuki. Kokemuksemme mukaan yhtiöillä voi olla hyviä automaatiolaitteita, mutta ilman hyvää tukea yhteistyö ei kestä.

Lisätietoa

Edwin Prawira
Kirjoittaja on NewIcon Oy:n jälleenmyyjänä Indonesiassa toimivan Multi Sinar Adamarin toimitusjohtaja

multisinaradamar.com

 

*Lähde: Healthcare Resource Guide: Indonesia (2019) Export.gov. https://2016.export.gov/industry/health/healthcareresourceguide/eg_main_108589.asp

 

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.