Työpari, joka saa robotit rokkaamaan

”Olemme tunteneet Veikon kanssa toisemme jo vuodesta 2001 lähtien, kun reissasimme toisen firman asennus- ja käyttöönottohommissa. Tuli käytyä yhdessä esimerkiksi Hollannissa ja Skotlannissa.”

”NewIconille aloitin työt noin seitsemän vuotta sitten, Veikko on ollut talossa vuoden verran. Teemme taas tiimityötä, mutta sillä erotuksella, että Veikko on huoltokoordinaattori, joka järkkäilee huollot, jotka minä käyn sitten tekemässä.

Helpotamme päivittäin toistemme elämää, jotta saamme asiakkaiden robotit rokkaamaan. Ei tarvitse kuin soittaa tien päältä Veikolle ja kertoa, mistä on kyse, niin hän jo tietää, mitä varaosia pitää hankkia ja lähettää asiakkaalle. Minä vain käyn vaihtamassa ne. Ajattelemme ja puhumme helposti samoista asioista, jolloin työasioita ei tarvitse selittää moneen kertaan.

Veikko on työkaverina rauhallinen tyyppi, joka on parhaimmillaan ongelmanratkaisutilanteissa. Jos kohtaan asiakkaan automaatin kanssa johonkin toistuvaan ongelmaan, voin soittaa reissusta Veikolle ja pyytää häntä selvittämään sen suunnittelijoidemme kanssa. Hän jaksaa selvittää juurta jaksain, mistä on kyse, jotta saamme hoidettua asian niin ettei vika enää toistu. Tältä osin työhömme kuuluukin automaattien jatkojalostus, jotta asiakas saa aina parhaan mahdollisen laitteen ja seuraava asiakas laitteen, joka on kertaheitolla kunnossa.”

Jarmo Savolainen
Käyttöönottaja

Helpotamme päivittäin toistemme elämää, jotta saamme asiakkaiden robotit rokkaamaan.

”Voi sanoa, että täydennämme Jarmon kanssa toisiamme. Aikaisemmissa reissuhommissa kummankin vahvuudet pääsivät esiin ja meille muodostui tietyt roolit, joista on ollut hyötyä, kun olemme taas työkavereita.

Jarmo on erityisen hyvä asiakasrajapinnassa, sillä hän on supliikkimiehiä, kuten näin savolaisittain sanotaan. Monesti asiakkaalta oikein pyydetään, että laittakaa se Savolaisen poika tulemaan huoltokeikalle, kun se toimii niin hyvin. Jarmo onkin sellainen selviytyjätyyppi, jonka voi laittaa ihan millaiseen hommaan vaan ja voi luottaa, että työ tulee tehtyä.

Yhteistyötä helpottaa myös se, että Jarmo ottautuu uusiin asioihin ja on oma-aloitteinen. Kerrankin kävi niin, että kun huomasin asiakkaalta tulleen tukipyynnön ja aloin kysellä, kuka sen voisi ottaa työn alle, niin Jarmo oli jo paikan päällä selvittämässä ongelmaa. Hän oli ollut liikenteessä sopivalla etäisyydellä asiakkaasta ja päättänyt hoitaa työn lennosta. Huoltohommien lisäksi hän tekee automaattien käyttöönottoja ja testauksia. Jarmo on ollut mukana myös ulkomaan kohteissa, esimerkiksi loppuvuodesta Israelissa asentamassa Iso-Fixua.

Meitä yhdistää savolainen lupsakkuus, joka voi näyttää joskus ulkopuolisista siltä, että emme ymmärrä mistään mitään. Vitsailemme töitä tehdessä, mutta asioihin suhtaudumme vakavasti ja hommat hoituvat.”

Veikko Rusanen
Huoltokoordinaattori