Venäläisen apteekkiketjun edustajat Kuopiossa: FAT-testit, apteekkivierailuja ja Puijon torni

Venäläisen apteekkiketjun Petersburg Aptekan edustajat osallistuivat ostamansa Iso-Fixu -lääkevarastoautomaatin FAT-tehdastesteihin syyskuussa. Valmis automaatti toimitetaan ja otetaan käyttöön Pietarissa Nevski prospekt -kadulla sijaitsevassa apteekissa marraskuussa.

Tehdastesteihin osallistumisen lisäksi apteekkiketjun edustajat vierailivat newiconilaisten kanssa suomalaisissa apteekeissa, joissa lääkevarastoautomaatti on käytössä. Petersburg Aptekalle automaatti on ensimmäinen. Apteekkiketjulla on Pietarissa 85 apteekkia, joista automaatti tulee lippulaivana toimivaan apteekkiin.

– Apteekki sijaitsee vanhassa, komeassa rakennuksessa, jonka sisätilat on remontoitu lattiasta kattoon viimeisten kuukausien aikana. Remontin yhteydessä on tullut vastaan myös yllätyksiä, joihin olemme reagoineet joustavasti. Esimerkiksi vesijohto löytyi paikasta, jossa sen ei pitänyt olla, mikä sitten vaikutti automaatin asennusprojektiin, kertoo NewIconin myynti- ja tuoteasiantuntija Antti Vesala.

Suomen-vierailuun osallistui muun muassa apteekkiketjun IT-asiantuntija, joka keskusteli pitkään NewIconin ICT Team Leaderin Tomi Hirvosen kanssa lääkevarastoautomaatin integraatiosta apteekkijärjestelmiin. Keskustelu sujui mallikkaasti tulkkina toimineen jälleenmyyjä Erja OOO:n toimitusjohtaja Jevgeni Katkovin avulla.

– Saimme hyvää palautetta siitä, että käyttöliittymä on venäjänkielinen, ja että ohjelmistot ovat muokattavia. Keskusteluissa nousi esiin myös tarve tehdä eräs juuri heidän tarpeisiinsa sopiva ohjelmistopäivitys, kuvailee Vesala keskusteluja.

Vierailun kohokohta oli käynti Puijon tornissa, joka on Kuopion Puijon mäellä sijaitseva 75 metriä korkea näkötorni.

– Vieraamme olivat aivan vaikuttuneita tornista avautuvasta metsäisestä järvimaisemasta.

LUE MYÖS KYSEISESTÄ KAUPASTA KERTOVA JUTTU: Kolmas kerta toden sanoo

Lisätietoa

Lataa Iso-Fixun esite

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.