Tanskan avainasiakaspäällikkönä helmikuussa 2017 aloittaneella Hanne Hansen-Nordilla on 20 vuoden kokemus terveydenhuoltoalasta ja myyntityöstä. Hannen ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet mukavan kiireisinä NewIconin tuotevalikoimaa opiskellessa ja Tanskan asiakas- ja yhteistyöverkostoa rakentaessa.

Mikä terveys­teknologiassa sinua kiehtoo?

Terveysteknologiaan liittyvä kehitys on ollut mielenkiintoista seurattavaa. Vielä kymmenen vuotta sitten ihmiset suhtautuivat hieman varauksella terveysteknologisiin innovaatioihin. Tänään ymmärrämme teknologian välineenä, joka helpottaa elämäämme. Kun työskentelee terveydenhuollon alalla, ymmärtää teknologian tuomat hyödyt: taitojaan ja osaamista voi käyttää hyödyllisempiin työtehtäviin, kun aikaa vievät rutiinityöt hoituvat robottien avulla. Kaikki muutokset vievät aikansa, mutta uskon, että hyvinvointiteknologian aika on nyt. Terveysteknologian kehityksessä minua kiehtoo myös valtava muutosnopeus. Järjestelmät ja robotit ovat koko ajan älykkäämpiä ja parempia parantaen potilasturvallisuutta.

Mitä opittavaa meillä onTanskan terveydenhuollosta?

Ensinnäkin terveydenhuollossa tulisi etsiä tapoja tehostaa toimintaa ja tuottaa vähemmällä rahalla enemmän palveluja.  Säästetyt rahat tulisi käyttää toisaalla järjestelmän kehittämiseen. Me tanskalaiset olemme olleet eturintamassa tekemässä tätä työtä, ja voisimme jakaa kokemuksemme ja oppimme myös muiden kanssa. Sairaalapäivien vähentäminen ja hoivan vieminen kotiin teknologiaratkaisuja hyödyntäen on yksi keino tehostaa terveydenhuoltoa. Lisäksi olisi tärkeää, että sairaanhoitajia koulutettaisiin tekemään useampia lääkäreille kuuluvia tehtäviä.

Mitä viimeksi opit työssäsi?

Olen haltioitunut uudessa työssäni siitä, kuinka robottiteknologia ja automatisaatio voikaan auttaa tanskalaista terveydenhuoltoa. Työssäni huomaan jatkuvasti, että aihe on nyt kaikkien huulilla. Aika on siksi otollinen myös NewIconin palveluille. Toimiston perustaminen Tanskaan oli ajoitukseltaan loistava, sillä tällä hetkellä maahan on rakentumassa monta uutta sairaalaa.

Mitkä ovat NewIconin vahvuudet Tanskan markkinoilla?

Mielestäni NewIconin vahvuus on uusimpaan teknologiaan pohjautuvassa tuotekehitystyössä. Räätälöimme ratkaisut asiakkaan tarpeisiin ja käytettävissä oleviin tiloihin soveltuviksi. Kiteytettynä vahvuudet ovat uusin teknologia, pitkä kokemus ja joustavuus. Se on juuri sitä mitä asiakkaat Tanskassa kaipaavat. Vaikka tanskalaisena tätä ei ole mukava myöntää, näyttää siltä, että suomalaiset sairaalat ovat meitä hieman edellä automaaton suhteen – mutta lupaan, että kirimme koko ajan!

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Juoksen meidän paikallisella ”Næsby motion” -klubilla 2–3 kertaa viikossa. Olen juossut jo kauan, monta vuotta ennen kuin siitä tuli muodikasta. Olen myös pelannut 6 vuotta golfia, joka vaatiikin täysin erilaisen mielentilan. Sanotaanko vaikka näin, että en ole ”luonnonlahjakkuus” siinä lajissa. Se on kovaa työtä ja vaatii harjoittelua ja keskittymistä. Tasoitukseni on tällä hetkellä 30, mutta yritän saada sitä ensi vuonna alemmaksi. Katsotaan miten käy!

 

Lisätietoa

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.