Newicon

Viinikan Apteekki

Viinikan Apteekki

”Varastorobotti taistelee myös murtoja vastaan” 

"Robotin hankinta tuli meille ajankohtaiseksi, kun apteekin lääkelaatikot alkoivat olla muutaman murron jäljiltä huonossa kunnossa. Totesin, että koska laatikot menisivät kuitenkin vaihtoon, miksi emme siirtyisi samalla apteekkitekniikassa tälle vuosituhannelle. Robotin myötä murtovarkaiden elämä hankaloituu, sillä lääkkeet ovat varaston hyllyillä satunnaisessa järjestyksessä, eivätkä kutsumattomat vieraat pääse niihin yhtä helposti käsiksi.

Robotti-investointi mietitytti minua pienehkön apteekin omistajana melkoisesti. Kävin tutustumassa kollegoiden vastaaviin laitteisiin paikan päällä ja kuulin kannustavia kokemuksia. Kotimaisuudella ja etenkin huollon sujuvuudella oli iso merkitys, enkä lopulta oikeastaan edes harkinnut muita vaihtoehtoja. Kyllä hankinnan kannattavuutta piti laskea moneen kertaan, mutta vaakakuppi kallistui kuitenkin sen puoleen. Tärkeintä on, että nyt henkilöstömme aikaa vapautuu siihen tärkeimpään eli lääkeneuvontatyöhön.

Kun vaikein osuus eli hankintapäätös oli tehty, alkoi homma rullata sujuvasti. Laitteen koko mietitytti aluksi, mutta sen sijoittaminen apteekkiimme ei lopulta ollut hankalaa. Selvittiin pienellä pintaremontilla, eikä apteekin ovia tarvinnut sulkea päiväksikään asennuksen vuoksi. Kaikkiaan asennusvaiheeseen meni parisen viikkoa. Kaikki meni todella mutkattomasti. NewIconilta pidettiin meidät koko ajan hyvin ajan tasalla projektin etenemisestä. Käyttöohjeet ja selkeät kuvat auttoivat orientoitumaan tulevaan."

Liisa Lehtinen
Apteekkari
Tampereen Viinikan Apteekki

Iso-Fixu täysautomaattinen keräilyvarastojärjestelmä
Asennus 8/2015

NewIcon referenssit

 • Kontulankaaren apteekki
  Kontulankaaren apteekki
  "Työntekijämme tekevät nyt tuottavampaa työtä, kun he ovat asiakkaiden kanssa eivätkä varastossa"
  Lue lisää
 • Kuopion Yliopistollinen Sairaala
  Kuopion Yliopistollinen Sairaala
  "Ammattirajat rikkovaa yhteistyötä ja loppukäyttäjien kuulemista"
  Lue lisää
 • Oulun III Hansa Apteekki
  Oulun III Hansa Apteekki
  ​”Investointi maksaa itsensä takaisin”
  Lue lisää
 • Viinikan Apteekki
  Viinikan Apteekki
  ​”Varastorobotti taistelee myös murtoja vastaan”
  Lue lisää