Iso-Fixu on työkaveri, jolla ei ole ollut yhtään sairaslomapäivää kymmeneen vuoteen

Siilinjärven apteekissa on ollut Iso-Fixu-varastoautomaatti työkaverina jo kymmenen vuoden ajan. Apteekin reseptuuri on kasvanut vuosikymmenessä 20 prosenttia, mutta henkilökunnan määrää ei ole tarvinnut lisätä tehokkaan automaatin ansioista. Myös teknisten työntekijöiden osuus henkilöstöstä on nykyään 40 prosenttia pienempi, kun henkilökunnan aika voidaan käyttää tavaran purkamisen sijaan muun muassa asiakaspalveluun.

Proviisori Timo Hänninen kertoo, että Iso-Fixun hankinnalla on ollut vaikutuksia apteekin liiketoimintaan.

– Ilman varastoautomaattia olisimme varmasti joutuneet vuosien aikana rekrytoimaan lisää henkilökuntaa ja tekemään uusia tilajärjestelyjä kasvaneen reseptuurin vuoksi. Täysautomaattinen laite on tuonut meille lisää aikaa asiakaspalvelutilanteisiin, kun varastoautomaatti toimittaa reseptilääkkeet suoraan tiskille. Lisäksi Iso-Fixu on meille työkalu varastonhallintaan ja varastonkierron optimointiin.

Väsymätön ja helppohoitoinen varastoautomaatti

Arkea ilman Iso-Fixua Hännisen on hankala kuvitella. Alkuvuosina se herätti ihmetystä asiakkaissa ja automaatin sisällä liikkuvaa robottikättä esiteltiin etenkin apteekissa vieraileville lapsille, mutta nykyään se kuuluu kalustoon.

– Iso-Fixu on ikään kuin osa henkilökuntaa. Se on ollut meille helppohoitoinen ja toimintavarma työkaveri, jolla ei ole ollut kymmenen vuoden aikana yhtään kokonaista sairauspoissaolopäivää. Niinä harvoina kertoina, kun jotain ongelmia on ollut, on NewIconin huolto ollut äärimmäisen hyvin saatavilla. Aina on saatu etäapua tai joku on pyyhältänyt paikan päälle saman päivän aikana, Hänninen kiittelee.

Siilinjärven apteekissa työskentelee hieman vajaat kaksikymmentä työntekijää. Kaikki ovat ottaneet helppokäyttöisen varastoautomaatin nopeasti haltuun.

– Totta kai varastoautomaatin tullessa kymmenen vuotta sitten oli pientä alkujännitystä ilmassa. Koko henkilöstö on kuitenkin suhtautunut siihen positiivisesti ja uudet työntekijät oppineet laitteen käytön jouhevasti. Varastoautomaatti myös viestii alan uusille tulokkaille, että apteekki on teknologisesti mukana kehityksessä ja ajan hengessä, Hänninen kertoo.

Siilinjärven apteekki
Proviisori Timo Hänninen

Lisätietoa