On hienoa olla mukana liiketoiminnassa, jossa ei ainoastaan tehosteta lääkehuollon prosesseja, vaan tuotetaan aidosti myös hyvää. We help people to help people on arvo, johon perustamme yhtiömme liiketoiminnan.

Väestön ikääntyminen on yksi globaaleista megatrendeistä, joka tulee jatkossakin lisäämään automaation ja robotiikan tarvetta sairaala- ja farmasia-alalla. Automaatio edistää lääkehuollon tehokkuutta, turvallisuutta ja mielekkyyttä. Se myös vapauttaa lääkehuollosta vastaavien ihmisten aikaa apua tarvitsevien ihmisten kohtaamiseen.

NewIconin tarina alkoi vuonna 2007, jolloin aloimme valmistaa teollisuuden automaatiolaitteita. Jo vuonna 2008 erikoistuimme lääkehuollon automaatiolaitteisiin, joissa yhdistimme teollisuusautomaation ja farmasia-alan osaamiseemme.

Kirjoitin yhtiömme tarinasta 10-juhlavuotenamme kirjoituksessa: Katse aina eteenpäin. Tärkeä osa yhtiömme tarinaa ovat ensimmäiset meihin luottaneet asiakkaamme: Pielaveden apteekki ja Pohjois-Karjalan keskussairaalan sairaala-apteekki. He ja monet muut sairaala- ja farmasia-alan ammattilaiset ovat osallistuneet suurella innolla innovatiivisten lääkehuollon automaatiolaitteidemme kehittämiseen.

Tänä päivänä olemme kansainvälinen terveysteknologiayhtiö, joka on toimittanut lääkehuollon automaatiolaitteita apteekkeihin ja sairaaloihin Suomessa, Tanskassa, Venäjällä, Israelissa, Iranissa ja Kiinassa. Olemme lääkehuollon automaation uusi ikoni (new icon), jonka edistyksellistä ohjelmisto- ja robotiikkaosaamista tarvitaan apteekeissa ja sairaaloissa kaikkialla maailmassa.

Ossi Parviainen

Toimitusjohtaja

NewIcon Oy

Katso kaikki kirjoitukset

NewIconin käännekohdat

2018

4,5 miljoonan euron sijoitus Highlight Health Investment Limitediltä

General Icon -yhteisyritys Shanghai General Healthy Information Technology Co. Ltd. kanssa

2017

Tytäryhtiö Tanskaan ja Iso-Britanniaan

Markkina-avaus Tanskaan

4,4 miljoonan euron yleisöanti joukkorahoituksella

Avainlippu merkiksi suomalaisesta työstä

2016

Markkina-avaus Iraniin ja Kiinaan

8 miljoonan euron lainarahoitus Euroopan Investointipankilta

Maailman suurin varastoautomaatti HUS-Apteekkiin

2015

Markkina-avaus Israeliin

Ensimmäinen antibioottirobotin toimitus sairaalaan

Ensimmäisen älylääkekaapin toimitus sairaalaan

2014

2,3 miljoonan euron pääomasijoitus Suomen Teollisuussijoitukselta ja Eteralta

2013

Yhtiön nimi Newico uudistuu: NewIcon muodostuu sanoista uusi (new) ikoni (icon)

2012

Markkina-avaus Venäjälle

2008

Ensimmäinen varastoautomaatti apteekkiin

2007

Ossi Parviainen perustaa NewIco Oy:n

Tarinoita NewIconilta

"Kaasu pohjaan, isompia vaihteita päälle"

NewIconin hallitus valmistelee parhaillaan kasvu- ja liiketoimintasuunnitelmaa vuosille 2019–2021. Työtä johtamaan pestattiin Mikko Suonenlahti, jolla on yli 30 vuoden kokemus useiden kasvuyhtiöiden arvon nostamisesta ja pörssiin viemisestä.

Lue

Omakynä: Uuden ikonin käännekohdat

"Saavutimme alkuvuonna 2018 käännekohdan yhtiömme kymmenvuotisessa historiassa. Panostus kansainvälistymiseen tuotti vihdoin tulosta, kun vientimyynti kiilasi ensimmäistä kertaa kotimaan myynnin edelle."

Lue

Kiinalaissijoitus kuopiolaiseen terveysteknologiayhtiöön

Uusi pääomasijoitus on jatkoa pitkäjänteiselle kasvun ja kansainvälistymisen rahoittamiselle. Esimerkiksi vuonna 2017 NewIcon keräsi joukkorahoituksella 4,4 miljoonaa euroa suomalaisilta yksityissijoittajilta.

Lue

Haluatko lisätietoa NewIconista?

Kysy asiantuntijoilta.

Yhteystiedot