Leasingrahoitus on matalan kynnyksen ratkaisu varastoautomaatin hankintaan

Julkaistu 22.1.2019

Apteekkari Leena Astala hankki Porin Asema-apteekkiin Iso-Fixu-varastoautomaatin leasingrahoituksella. NewIconin ja Nordean tarjoama rahoitus helpotti hankinnan tekemistä, sillä sen ansiosta Astalan ei tarvinnut ottaa pankista uutta lainaa. Kuukausittain maksettava leasingvuokra on myös vähennyskelpoinen verotuksessa.

Astala aloitti Porin Asema-apteekin apteekkarina vuonna 2016. Hän halusi uudistaa apteekkia mieleisekseen ja pienen pintaremontin lisäksi syttyi haave varastoautomaatin hankkimisesta.

– Koska olin juuri tehnyt apteekkikaupat ja muuttanut pienestä apteekista isompaan, en halunnut ottaa taloudellista riskiä ja hakea lisää lainaa varastoautomaatin hankintaa varten. Kun kuulin NewIconilta leasingrahoituksesta, tuntui se heti hyvältä ratkaisulta, Astala kertoo.

Astala oli kuullut apteekkarikollegoiltaan, että varastoautomaatin hankkiminen leasingrahoituksella oli yleinen käytäntö. Tämän tiedon ja NewIconin kanssa käytyjen keskustelujen perusteella hänelle tuli luottavainen olo rahoituksen hakemiseen.

– Hakuprosessi meni sujuvasti ja sain myös asiantuntevaa palvelua NewIconilta juuri meidän apteekkiin sopivan automaattiratkaisun suunnittelussa, Astala kehuu.

Kiinteä kuukausivuokra on verovähennyskelpoinen

Astalalla on 60 kuukauden eli viiden vuoden mittainen leasingsopimus. Joka kuukausi maksettavaksi tulee saman suuruinen leasingvuokra.

– Tuntuu mukavalta, että varastoautomaattiin liittyvät kuukausittaiset menot ovat kohtuullisia ja ennustettavia. Rahoitukseen liittyy myös muita etuja. Leasingvuokra on vähennyskelpoinen verotuksessa ja sopimuksen päättyessä varastoautomaatti on mahdollista lunastaa kokonaan itselle markkinahinnalla, Astala sanoo.

Vuokrakauden päättyessä varastoautomaatista voi hankkia myös päivitetyn tai sen hetkiseen tilanteeseen paremmin sopivan version.

Leasingrahoitus ei siis sido apteekkia samalla tavalla tiettyyn laitteeseen kuin automaatin ostaminen.

– Eräs kollega totesi, että jos yksi asia varastoautomaatin hankinnassa harmittaa, niin se, että ei hankkinut sitä jo aikaisemmin. Leasingrahoitus on matalan kynnyksen ratkaisu, joka rohkaisee laitteen hankintaan. Olen todella tyytyväinen, että hain rahoitusta, sillä muuten varastoautomaatti olisi jäänyt siinä kohtaa hankkimatta. Iso-Fixulle on todellakin paikkansa apteekissamme, Astala kiteyttää.

Lisätietoa

Puntaroitko varastoautomaatin rahoituksen kanssa?

Ota yhteyttä, niin puntaroidaan yhdessä.

 

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.