Kun ihmiset työskentelevät lähempänä toisiaan, kommunikaatio lisääntyy luontevasti. Tällä hetkellä sairaalassamme on käynnissä myös yhteinen hanke, jossa kehitämme lääkehoitoprosessiamme entistä sujuvammaksi älylääkekaappien tuomat muutokset huomioiden.
Ajan ja rahan säästöä tuo puolestaan automaatiolaitteiden reaaliaikainen varastonhallinta, jonka myötä esimerkiksi vanhenevat lääkkeet voidaan paikantaa ja uudelleen sijoittaa osastolle, jossa menekki on suurempi. Varaston ja kulutuksen seuraaminen on raporttien avulla helppoa.
Paikoilleen ei voi jäädä
Luonnollisesti uuden automaation tulo herätti alussa epätietoisuutta ja kysymyksiä, mutta ne ovat hälvenneet sen mukaan, kun laitteisiin on tutustuttu ja opittu niiden käyttöä.
Esimerkiksi varastoautomaatti helpottaa konkreettisesti arkeamme apteekissa, sillä Mega-Fixu huolehtii puolestamme lääkkeiden hyllytyksestä, keräilystä ja laatikoinnista.
Teknologia kehittyy jatkuvasti, joten paikoilleen ei voi jäädä. Epävarmuutta herättää se, saammeko kehitettyä toimintatapojamme teknologian kanssa samassa tahdissa ja miten saamme hyödynnettyä uutta teknologiaa parhaalla mahdollisella tavalla. Emme kuitenkaan enää näistä laitteista luopuisi – uskon, että kehitymme itsekin teknologian mukana.
Seinäjoen keskussairaala, sairaala-apteekki
Päivi Tiippana
Sairaala-apteekkari
Henkilökunta: 22
Reseptuuri: 120 000
Mega-Fixu-varastoautomaatin käyttöönotto: 4/16
eMED Icon -älylääkekaappien käyttöönotto: 2/18 – 10/19
Kuvateksti: Varastoautomaatin reaaliaikainen varastonhallinta helpottaa sairaala-apteekin henkilökunnan ja apteekkari Päivi Tiippanan työtä.
Lue lisää:
Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.