eMED ICON -älylääkekaapit auttavat Sydvestjysk -sairaalaa vähentämään lääkehävikkiä

NewIconin eMED ICON -älylääkekaapit auttavat seuraamaan lääkehävikkiä Sydvestjysk -sairaalan potilasosastolla.

Sydvestjysk -sairaala Tanskan Esbjergissä avasi uuden potilasosaston vuonna 2020. Viisikerroksisessa rakennuksessa on 158 yhden hengen huonetta, veripankki, kymmenen poliklinikkaa ja auditorio. Sairaalan laajennusprojektissa haluttiin lisätä sellaisia laitteita ja teknisiä ratkaisuja, joilla voitaisiin parantaa potilaiden hoidon laatua ja toiminnan kestävyyttä

Selkeät hyödyt kannustivat uuteen ostoon

Kun Sydvestjysk Hospital Pharmacy huomasi, kuinka ensimmäiset (vuonna 2018 asennetut) eMED ICON -älylääkekaapit vähensivät lääkehävikkiä, se päätti nyt hankkia uuden älylääkekaapin. Uusi eMED sijoitetaan uuden potilasosaston pohjakerrokseen. ”Uuden eMEDin avulla Sydvestjysk -sairaalan apteekki voi keskittää harvemmin käytetyt lääkkeet yhteen paikkaan. Jos lääkkeet on hajautettu eri osastoille, ne helposti vanhenevat ja luovat hävikkiä, kun ne ovat avattuina ja jäävät käyttämättä,” NewIconin myyntipäällikkö Hanne Hansen-Nord kertoo.

”Kaapit ovat käteviä ja auttavat vähentämään lääkehävikkiä”

Sydvestjyskin sairaala-apteekissa työskentelevä lääketeknikko Søs Nørgård Andreasen kommentoi: ”Käytämme uutta älylääkekaappia kaikenlaisten lääkkeiden säilyttämiseen. Vain potilasosastoilla työskentelevillä sairaanhoitajilla on pääsy älylääkekaappeihin. Kaapit ovat erittäin käteviä, sillä nyt lääkkeet ovat välittömästi saatavilla aina tarvittaessa – toisin kuin ennen. Ennen lääkkeitä piti tilata sairaala-apteekeista ja sairaanhoitajat saattoivat joutua odottamaan lääkkeiden saamista jopa seuraavaan päivään.”

Vanhassa rakennuksessa 7-8 osastoa jakoivat saman lääkevalikoiman, joka oli varastoitu eMEDiin. Tällä vältettiin moninkertaisten varastojen syntyminen jokaiselle potilasosastolle erikseen. ”eMED ICON -älylääkekaapit auttavat hallitsemaan ja vähentämään hävikkiin menevien lääkkeiden määrää”, Andreasen sanoo.

Sen lisäksi, että eMED-älylääkekaapit pitävät lääkkeet yhdessä paikassa, ne myös antavat reaaliaikaista tietoa lääkkeistä. Ennen lääkkeiden noutamista, sairaanhoitajat voivat nopeasti verkkosovelluksen avulla tarkistaa, onko tarvittavia lääkkeitä varastossa. Älylääkekaapin valo-ohjausominaisuuden ansiosta he myös löytävät nopeasti, mistä lääkkeet löytyvät. Myös lääkkeitä valvova apteekkihenkilökunta voi helposti ja nopeasti tarkastella lääkkeiden sisältöä, nähdä viimeisen käyttöpäivän ja paljon muuta.

Henkilökunta säästää aikaa, ja sairaala vähentää lääkehävikkiä.

Artikkelin kuvassa näkyy uusi potilasosasto, johon uusi eMED ICON -älylääkekaappi sijoitetaan. Lähde: Sydvestjyskin sairaalan verkkosivusto.

LISÄTIETOJA

 

Tilaa uutiskirjeemme ja opi, miten sairaalat ympäri maailmaa käyttävät apteekkiautomaation ratkaisujamme.