”Legopalikoista” koottava varastoautomaatti mahdollistaa apteekin kasvun

Laajasalon apteekin tilasuunnitelma näytti, että Iso-Fixu-varastoautomaatin yläpuolelle jäisi jopa puoli metriä hyödyntämätöntä tilaa. Alkuperäisiä mittoja päätettiin viilata, sillä arvokas tila oli helppoa ottaa käyttöön automaatin modulaarisen rakenteen ansiosta. Jokainen 10 senttiä ylöspäin toi tilaa noin tuhannelle pienelle lääkepakkaukselle.

– Korkeuden lisääminen oli yhtä helppoa kuin legoilla rakentaminen. Lisäkapasiteetti tuli tarpeeseen, sillä uusi apteekkimme toimii kauppakeskus Saaressa Helsingin nopeimmin kasvavassa kaupunginosassa, iloitsee apteekkari Jussi Kalsta.

– Vanha vetolaatikosto olisi ollut kasvumme este, kun tehokas ja luotettava varastoautomaatti puolestaan mahdollistaa kasvumme, Kalsta lisää.

Apteekin palvelupolku tehokkaaksi

Varastoautomaatin hankintaan Kalsta päätyi niin ikään uuden apteekkinsa sijainnin vuoksi. Kasvavat asiakasvirrat ja pitkät aukioloajat puolsivat toiminnan automatisointia, jotta henkilökunnan työkuorma olisi inhimillinen ja asiakaspalvelu nopeaa.

– Mitä vähemmän käsipareja koskee lääkepakkauksiin, sitä tehokkaampaa toimintamme on. NewIcon ja apteekkisuunnittelijamme Laura Keskitalo ja Hanna Tanskanen Shop Solutions Oy:sta miettivät tarkkaan apteekkimme palvelupolun, myös täältä logistiikkapuolelta katsottuna, kuvailee Kalsta.

Leasingrahoitus mahdollisti automaatiohankinnan

Kalsta kertoo, että automaatin ansiosta myös asiakkaan viipyminen apteekissa on voitu optimoida tarkkaan.

– Hoidamme jopa 80 prosenttia reseptilääkkeiden toimituksista alle viidessä minuutissa. Olemme suunnitelleet työskentelymme automaatin ympärille niin, että toimitukset hoituvat mahdollisimman sujuvasti, kertoo Kalsta.

Muuton yhteydessä oli mietittävä uuden apteekin toiminnan lisäksi myös apteekin kuluja. Kalsta otti edellisestä apteekista mukaansa vain työpöytänsä ja -tuolinsa. Kaikki muut apteekkikalusteet jäivät vanhaan tilaan.

– Tästä syystä NewIconin tarjoama leasingrahoitus oli tarpeisiini juuri sopiva ratkaisu, ja ylipäätään mahdollisti varastoautomaatin hankinnan, arvioi Kalsta.

Lue lisää

Apteekin lääkehuollon automaatio

Lisätietoa

Laajasalon apteekki
Apteekkari: Jussi Kalsta
Henkilökunta: 20
Reseptuuri: noin 100 000 (v. 2019)
Fixun käyttöönotto: 11/ 2018
Kohde: Uusi toimitila kauppakeskuksessa
Projektin yhteistyökumppanit: NewIcon Oy ja Shop Solutions Oy

 

Kuva: Lääkepakkaukset kipataan varastolaatikoista Iso-Fixu-varastoautomaatin sisäänsyöttöyksikön kuljetushihnalle. Kuvassa ovat apteekkari Jussi Kalsta, lääketeknikko Viivi Kaksonen ja tekninen työntekijä Milla Vivolin (oik.).

 

Puntaroitko varastoautomaatin rahoituksen kanssa?

Ota yhteyttä, niin puntaroidaan yhdessä.

 

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.