Tärkein laatukriteeri on varastoautomaatin toimintavarmuus

Julkaistu 17.12.2018

Syyskuussa 2018 apteekkari Leena Melartin sulki apteekkinsa ovet Helsingin Sörnäisissä ja toivotti asiakkaat tervetulleiksi uuteen liiketilaan, joka sijaitsee upouudessa ja massiivisessa kauppakeskus Redissä Helsingin Kalasatamassa. Uutuutena on myös Iso-Fixu-varastoautomaatti, joka vastaa Kalasataman apteekissa lääkehuollon laadusta.

Melartin tiesi heti muuton varmistuttua, että haluaa uuteen apteekkiinsa varastoautomaatin.

– Automaatio on nykyaikaa ja automaatin avulla voimme palvella tehokkaammin kauppakeskuksessa sijaitsevan apteekin suurempia asiakasvirtoja. Pidän Iso-Fixua myös investointina – jos joskus päätän myydä apteekin, varastoautomaatti nostaa sen arvoa, Melartin kertoo hankintapäätöksestään.

Iso-Fixu on helpottanut ja nopeuttanut apteekin henkilökunnan työtä. Varastoautomaatin ansiosta asiakaspalvelutilanteet ovat rauhoittuneet ja yksittäistä asiakasta on voitu palvella entistäkin laadukkaammin.

– Tärkein laatukriteeri meille on se, että apteekkirobotti ja huolto toimivat sataprosenttisen varmasti. Mitään huoltotarpeita ei ole vielä ilmennyt, mutta NewIconin kanssa voimme luottaa siihen, että huolto on tukenamme tarvittaessa. Nämä ovat sellaisia asioita, joilla on suuri vaikutus apteekkimme arkeen, Melartin sanoo.

Uusi esteetön ja avara liiketila

Melartinin edellinen apteekki Helsingin Sörnäisissä oli pieni kivijalkaliike Hämeentien varrella. Koska uusi liiketila rakentui kokonaan uuteen kiinteistöön, sai suunnittelun aloittaa puhtaalta pöydältä.

– Varastoautomaatin lisäksi uudessa liiketilassa on parasta sen valoisuus ja avaruus. Täällä on reilusti tilaa ja esteetön kulku. Se on suuri parannus vanhaan, sillä edellisessä apteekissamme jo ulko-ovi oli niin raskas, että sen avaaminen vaati voimia, Melartin naurahtaa.

Jo yli vuosi ennen kauppakeskus Redin ja Kalastaman apteekin avautumista Melartin teki hankintapäätöksen Iso-Fixusta ja suunnittelutyöt käynnistettiin hyvissä ajoin.

– Huomasimme rakennusvaiheen loppusuoralla, että apteekin katto on matalampi kuin alun perin luulimme. Iso-Fixun mittoja piti muuttaa lennosta, mutta kaikki onnistui todella sujuvasti. Mielestäni tämä kertoo Newiconin palvelun laadusta, Melartin sanoo.

Kauppakeskus Redi sai avautuessaan kritiikkiä siitä, että sen sisätilat ovat sokkeloiset ja opasteet puutteellisia.

– Aika näyttää, miten ihmiset oppivat löytämään apteekkimme ja kuinka nopeasti Iso-Fixu maksaa itsensä takaisin. Olen kuitenkin jo nyt tyytyväinen hankintaan ja uusiin tiloihin, Melartin kiteyttää.

Lue lisää

Apteekin lääkehuollon automaatio

Lisätietoa

Apteekin nimi: Kalasataman apteekki
Apteekkari: Leena Melartin
Työskennellyt apteekkarina vuodesta 2012
Harrastukset: 
Mökkeily, melonta, pyöräily, telemark ja crossfit
Motto: 
Jos ei mitään tee, nii ei myöskään mitään tapahdu
Mitä ruokaa laitat läheisillesi? 
Lihapullia
Henkilökunta: 15 työntekijää, 1 proviisori
Reseptuuri:
60 000 (viime vuonna)
Iso-Fixun asennus
syyskuussa 2018

 

Artikkeli on ilmestynyt alun perin Icon News -lehdessä vuonna 2018

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.