Teknologia toi teho-osastolle työrauhaa

”Olen yksi teho-osaston vastuusairaanhoitajista ja eMED ICON -älylääkekaapit ovat tuoneet merkittävän muutoksen työhöni. Aiemmin lääketilausten tekoon, lääkekaappien täyttöön ja vanhentuvien lääkkeiden poistoon saattoi mennä päivittäin jopa tunti työaikaa. Älylääkekaappien myötä se aika on vapautunut hoitotyölle.

Toinen muutos on se, että lääkkeenjako tehdään ajallisesti hajautetusti. Ennen lääkkeet jaettiin kaikille yhtä aikaa esimerkiksi aina tasan kello 8, jolloin lääkekaapeille syntyi ruuhkaa.

Älylääkekaapille pääsee kirjautumaan vain yksi ihminen kerrallaan, joten olemme hajauttaneet lääkkeenjakoa, jotta jonoja ei synny. Tämä rauhoittaa lääkkeenjakoprosessia.”

Tulevaisuudelta odotan potilastietojärjestelmän integraatiota

”Alussa ihmisiä pelotti, että viekö lääkkeiden otto älylääkekaapista enemmän aikaa kuin ennen, kun prosessiin liittyy uusia vaiheita. Myös mahdolliset sähkökatkot ja muut poikkeustilanteet puhututtivat. Samaan aikaan kuitenkin odotimme uusia älylääkekaappeja innolla.

Lääkkeenotto älylääkekaapista on ollut yhtä nopeaa tai nopeampaa kuin aiemmin. Pidän siitä, että älylääkekaapin valo näyttää, missä oikea lääke on. Kaapin avulla tulee myös entistä varmemmin tuplatarkastettua, onko ottanut oikean lääkkeen.

Tulevaisuudelta odotan potilastietojärjestelmän integraatiota älylääkekaappien toiminnanohjausjärjestelmään. Ehkä jossain vaiheessa meillä on myös robotti antibioottien käyttökuntoon saattamiseen ja saamme käyttöömme sähköisen huumekortin.

Kyllä robotit ovat enemmän apu kuin uhka, joka veisi sairaanhoitajien työt.”

Seinäjoen keskussairaala
Tiina Kahila, tehovalvonta sairaanhoitaja
eMED ICON -älylääkekaappien käyttöönotto: 4/2018
Kohde: Uusi sairaalarakennus

Lisätietoa

 

Kuvateksti: Älylääkekaapit toivat sairaanhoitaja Tiina Kahilalle työrauhaa lääkkeenottoon, sillä kaapille pääsee kirjautumaan vain yksi käyttäjä kerrallaan.

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.