Vaihtelua työhön: terveystietoa ja markkinointia

”Olen päässyt kehittämään osaamisalueitani teknisenä työntekijänä. Työpäivissäni on varastoautomaatin ansiosta kivaa vaihtelua, kun aikaa riittää varastotöiltä muuhun apteekkityöhön. Robotti syöttää sisäänsyöttöyksikön hihnakuljettimelle kipatut lääkepakkaukset hyllyille ja poimii ne sieltä tilauksina asiakaspalvelutiskille.

Mielestäni työtehtäväni ovat aikaisempaa organisoituneempia. Tukusta tulevien tavaroiden purkamisen lisäksi minulla on selkeästi suunnitellut työajat myyntityössä avustamiseen, asiakkaiden opastamiseen terveysasioissa, mainosmateriaalien tekemiseen, siivoamiseen ja tavarankuljetuksiin. Ehdin osallistua etenkin myyntityöhön aikaisempaa aktiivisemmin.

Varastoautomaatin kanssa on tullut opittua myös uusia teknisiä taitoja. Automaatiolaitteen – etenkin sen hihnakuljettimen – kanssa voi tulla pieniä teknisiä ongelmia, joista kyllä selviää, kun osaa käyttää kuusio- ja kiintoavainta.

Ylipäätään varastoautomaatin käyttö on helppoa. Käyttöönottokoulutuksessa sai heti kiinni siitä, miten se toimii.

Toimintavarmuus tuo helpotusta arkeen

Robotti on ollut hyvä työkaveri, jonka luotettavuus mitataan ääritilanteissa. Olemme saaneet todeta, että Iso-Fixu ei häiriinny, vaikka olisi sähkökatko. Napsautat vaan sisään syöttöyksikön pois päältä ja takaisin päälle, ja taas toimii.

Varastoautomaatin ilmastointijärjestelmä on toinen hyvä ominaisuus. Kesän ja talven lämpötilaero voi olla jopa 60 astetta, jonka vuoksi sisäilmalämpötilan säätely voi joutua aika koville ja lääketurvallisuus uhatuksi. Varastoautomaatissa lääkkeiden säilytysolosuhteet pysyvät optimaalisina.”

Raision apteekki
Iida Pinta
Lääketeknikko

Lisätietoa

 

Kuva: Raision apteekissa on automaattinen hihnakuljetin varastoautomaatista Drive in -asiakaspalvelupisteelle. Lääketeknikko Iisa Pinnalla on automaatin ansiosta enemmän työaikaa myyntityössä avustamiseen.

 

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.