Huittisten apteekki vaihtoi kotimaiseen varastorobottiin

Uusissa toimitiloissa 19. tammikuuta aloittanut Huittisten apteekki vaihtoi muuton yhteydessä saksalaiset varastorobotit kotimaisiin. Kuopiolaisen Iso-Fixu-järjestelmän käsivarsirobotit työskentelevät asiakaspalvelutiskin takana olevassa kolme ja puoli metriä korkeassa kaapissa.

Huittisten apteekki hankki uuden keräilyvarastojärjestelmän, koska vanhan purkaminen, siirtäminen ja kokoaminen uudestaan olisivat häirinneet apteekin toimintaa useiden viikkojen ajaksi. Nyt apteekki oli suljettu muuton vuoksi vain muutaman päivän.

– Tottakai investointipäätökseen vaikutti myös Iso-Fixun suomalaisuus. Lisäksi kollegat kehuivat järjestelmää, apteekkari Anders Karlsson perustelee.

Apteekin asiakkaat näkevät robottien työskentelyä ikkunasta, joka näkyy kaupan käytävälle. Näkymä kertoo, että robotit pitävät yllä tuhansien lääkepakettien järjestystä kymmenen varastomoduulia käsittävässä varastossa.

Asiakkaan eduksi on, että robotti sujauttaa lääkepaketin tiskille kaukaloa pitkin kahdeksassa sekunnissa. Robotti valitsee hyllyltä aina oikean lääkkeen, toisin kuin inhimillisiin erehdyksiin taipuvainen ihminen. Tämä lisää potilasturvallisuutta. Robottityö tarjoaa apteekin henkilökunnalle myös lisäaikaa asiakaspalveluun, sillä robotit hoitavat muun työnsä ohella lääkepakettien purkamisen varastoon.

– Henkilökunnan työtä ja tekniikan omaksumista helpottaa myös Iso-Fixun suomenkielinen käyttöliittymä, toteaa Karlsson. Saksalainen automaatti oli käytössä vajaan neljä vuotta.

Iso-Fixu on kuopiolaisen NewIcon Oy:n suunnittelema ja valmistama täysautomaattinen keräilyvarastojärjestelmä, jota hyödyntää jo viisikymmentä apteekkia ja sairaala-apteekkia kotimaassa ja ulkomailla. Suomessa on kaikkiaan 800 apteekkia ja 24 sairaala-apteekkia.

Lisätietoa:

Anders Karlsson, apteekkari
Huittisen apteekki
Särmänkatu 1
p. 050 536 1517
sähköposti: anders@apotek.fi
https://huittisten-apteekki.eapteekki.fi

Jori-Matti Savolainen
NewIcon Oy
Viestikatu 1-3, 70600 Kuopio
p. 050 339 8730
sähköposti: jori-matti.savolainen@newicon.fi

Varastoautomaatti apteekeille

Lisätietoa

 

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.