Tiedote: NewIconin lääkevarastoautomaatti voitti Rambam-sairaalan tarjouskilpailun Israelissa

Rambam Health Care Campus. Rambam-sairaala sijaitsee kampusalueella Israelin kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Haifassa.

NewIconin markkinat Israelin avoapteekkipuolelta ovat edenneet nyt myös sairaalamaailmaan. NewIcon voitti Israelin viidenneksi suurimman sairaalan Rambam Health Care Campusin julkisen tarjouskilpailun Mega-Fixu-lääkevarastoautomaatillaan. Kyseessä on miljoonainvestointi lääkehuollon automaatioon.

– NewIconin kehittämien ja valmistamien lääkehuollon automaatiolaitteiden laatu on ykkösluokkaa Israelin markkinoilla, NewIconin jälleenmyyjänä Israelissa toimivan Gotect Ltd:n johtaja Zorian Kleiman kertoo.

NewIcon erottui kilpailijoistaan myös kyvyllään integroida lääkevarastoautomaatti paikallisiin tietojärjestelmiin. Parissa israelilaisessa sairaalassa oli aikaisemmin ollut pulmia vastaavanlaisen lääkevarastoautomaatin rajapintojen kanssa, minkä vuoksi käyttäjät joutuivat tekemään tuplakirjausta. Mega-Fixu voidaan kytkeä jopa Israelin terveysministeriön ylläpitämään kansainväliseen SAP-toiminnanohjausjärjestelmään.

DIREKTIIVI AUTOMATISAATIOSTA SAIRAALOILLE
Israelin terveysministeriö on asettanut direktiivin automatisaatiosta sairaaloille. Direktiivin mukaan automaation tulisi olla osa modernia terveysorganisaatiota, jotta israelilaiset sairaalat säilyttävät kilpailukykynsä kansainvälisillä markkinoilla.

– Ne, jotka eivät sopeudu automatisaatioon, jäävät todennäköisesti kehityksessä jälkeen, Kleiman arvioi.
Kleiman on seurannut vuosi vuodelta, miten lääkehuollon automatisaatiosta on tullut yhä keskeisempi ja tärkeämpi osa Israelissa. Hän uskoo, että NewIconin ja Gotectin yhteistyö auttaa heitä pysymään maassa alan johdossa.

– Meidän tulisi miettiä NewIconin kanssa yhdessä, kuinka NewIconin teknologiaa voisi hyödyntää apteekkien verkkokauppa-konseptin kehittämiseen. Se voisi olla merkittävä, kiehtova ja keskeinen asia lähitulevaisuudessa, Kleiman selittää.

AUTOMAATION AVULLA KEHITYKSEN KÄRKEEN
Kampusalueella Israelin kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Haifassa sijaitsevaan Rambamin sairaala-apteekkiin tulee palvelupiste, josta potilaat voivat hakea lääkkeensä. Apteekin ollessa kiinni, hoitajilla on mahdollisuus hakea lääkkeet sairaala-apteekin seinässä olevasta toimituspisteessä. Aiemmin sairaala on tilannut isoja lääkemääriä kerralla. Mega-Fixun ansiosta tilaukset voivat olla pieniä, jolloin lääkehävikki vähenee ja tilojen käyttöä voidaan tehostaa.

– Uskon, että Mega-Fixu ylläpitää Rambam-sairaalan tavoitetta olla kehityksen kärjessä toimiva yksikkö, NewIconin markkinointijohtaja Jori-Matti Savolainen iloitsee.
Rambamin sairaala-apteekin tilat sijaitsevat maan alla. Matala tilakorkeus ja lattiapinta-alan riittämättömyys ovat asettaneet haasteita Mega-Fixun suunnittelulle.

– Räätälöimme kokonaisratkaisun asiakkaan tarpeisiin sopivaksi, Savolainen kertoo.

Kleimanin mukaan Mega-Fixu sopii kapasiteettinsa vuoksi Rambam-sairaalaan, jossa on 1000 petipaikkaa. Sinne tuleva Mega-Fixu on 10 metriä pitkä ja 2,5 metriä korkea, mukana on laaja kirjo lääkevarastoautomaatin lisälaitteita.

– Rambam haluaa tehostaa toimintaansa. Tämä hankinta voi johtaa siihen, että he laajentavat automaatioprojektiaan ja hankkivat NewIconilta lähitulevaisuudessa myös eMED ICON -älylääkekaappeja ja muita lääkehuollon automaatiolaitteita, Kleiman sanoo.

Rambam-sairaalan tarjouskilpailulle on näkyvissä jatkoa, sillä myös muut Israelin sairaalat valmistelevat parhaillaan hankintoja vastaavasta laitteesta. Seuraavaksi NewIcon kouluttaa jälleenmyyjän syvällisesti Mega-Fixun käyttöön, jotta automaatiolaitteen huolto onnistuu paikallisesti.

NEWICON OY on vuonna 2007 perustettu terveysteknologiayhtiö, joka on Suomen markkinajohtaja apteekkien lääkevarastoautomaatiossa. Yhtiö on toimittanut lääkehuollon automaatioratkaisuja jo yli sataan apteekkiin ja sairaalaan Suomessa, Tanskassa, Venäjällä, Israelissa, Iranissa ja Kiinassa. Henkilökuntaa on noin 60. Yhtiöllä on käytössään sertifioitu ISO 9001 -laatujärjestelmä. Yhteistyö israelilaisen jälleenmyyjän Gotect Ltd:n kanssa käynnistyi vuonna 2012. Ensimmäinen Iso-Fixu-lääkevarastoautomaatti asennettiin Jerusalemiin Meuhedet Pharmacy -ketjun apteekkiin vuonna 2016, toinen vuoden 2017 elokuussa saman ketjun apteekkiin Haderan kaupunkiin.

Lisätiedot:
Jori-Matti Savolainen
markkinointijohtaja
NewIcon Oy
+358 50 3398 730
jori-matti.savolainen@newicon.fi
www.newicon.fi

Lisätietoa

Sairaalan lääkehuollon automaatio

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.