Hallituksen uusi puheenjohtaja Mikko Suonenlahti: ”Kaasu pohjaan, isompia vaihteita päälle”

NewIconin hallitus valmistelee parhaillaan kasvu- ja liiketoimintasuunnitelmaa vuosille 2019–2021. Työtä johtamaan pestattiin kesäkuussa 2018 uusi hallituksen puheenjohtaja, Mikko Suonenlahti, jolla on yli 30 vuoden kokemus useiden kasvuyhtiöiden arvon nostamisesta ja pörssiin viemisestä.

Kokenut hallitusammattilainen tarttui tarjottuun puheenjohtajuuteen luottavaisesti, sillä NewIconin kehittämät lääkehuollon automaatiolaitteet ovat käyttäjälähtöisiä innovaatioita, joille on tarvetta sairaaloissa ja apteekeissa kaikkialla maailmassa.

Suonenlahtea innostaa robotiikkaan perustuvat tuotteet, jotka edistävät potilasturvallisuutta ja tehostavat työn tekoa niin, että investoinnin takaisinmaksuaika eli ROI jää lyhyeksi.

– Esimerkiksi Iso-Britannian sairaaloissa tehdään vuosittain 230 miljoonaa lääkitysvirhettä, joista noin 712 johtaa kuolemaan. Nämä voitaisiin estää lääkehuollon automatisoinnilla, toistaa Suonenlahti kuulemaansa.

– Suomalaisessa sairaalassa yöhoitajana työskentelevä perhetuttuni puolestaan kertoi, kuinka hän laskee käsin potilaille jaettavat pillerit, minkä jälkeen hänen kollegansa tarkistaa määrän. Päivittelimme yhdessä, kuinka paljon automatisointi tehostaisi työtä ja säästäisi työaikaa oleellisempaan – kuten potilaiden auttamiseen, lisää Suonenlahti innostuneena.

UUSIA JÄLLEENMYYJIÄ TARVITAAN

Suonenlahden suunnitelma NewIconille on napakka: kaasu pohjaan, isompia vaihteita päälle. Kasvun perusta on kunnossa, sillä yhtiö on vakuuttanut useita merkittäviä rahoittajia. Viimeksi keväällä 2018 kiinalainen sijoitusyhtiö Highlight Health Investment Limited antoi 4,5 miljoonaa euroa.

– Yhtiö on kaikin puolin hyvällä kasvu-uralla, sillä kotimaan kauppa vetää hyvin, tytäryhtiömaassa Tanskassa on kysyntää eMED ICON -älylääkekaapeille, israelilainen jälleenmyyjä Gotect on tehnyt markkina-avauksen apteekkien lisäksi sairaalapuolelle ja alkuvuodesta 2018 käynnistynyt yhteistyö Shanghai General Healthy Information Technologyn kanssa on poikinut jo useita merkittäviä kauppoja, kertoo Suonenlahti.

Myös yhtiön visio apteekkien ja sairaaloiden lääkehuollon digitalisoijana on Suonenlahden arvion mukaan vahva. Etenkin sairaaloiden lääkehuollon tehostamiseen tarkoitetut automaatiolaitteet ovat Suonenlahden mukaan markkinoita mullistavia.

Maailmalla ei ole toista terveysteknologia-alan yhtiötä, joka voi tarjota kaikki automaatiolaitteet sairaaloiden lääkehuollon katkeamattomaan ketjuun (ns. closed loop medication management). Tietojärjestelmiin integroitavat automaatiolaitteet mahdollistavat katkeamattoman ja ehdottoman potilasturvallisen lääkehoidon: oikea lääke oikein annosteltuna oikealle potilaalle oikeaan aikaan ja oikealla tavalla.

– Nyt kasvua pitää entisestään vauhdittaa. Merkittävin parannus tulee tehdä jakelukanaviimme. Meidän tulee löytää oikeita kumppaneita jälleenmyyjiksi eri markkina-alueille Aasiaan, Eurooppaan ja mahdollisesti jopa USA:han. Lisäksi myyntiämme pitää tehostaa digitaalisella markkinoinnilla, joka tekee NewIconia tunnetuksi maailmalla ja tuo kansainvälisiä liidejä myyntitiimimme kontaktoitavaksi, toteaa Suonenlahti.

Lisätietoa

Mikko Suonenlahden CV:
http://www.buildtechbusinesses.com/bio.html
ja https://fi.linkedin.com/in/mikkosuonenlahti

 

Lataa eMED ICON -esite

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.