Iso kiitos suomalaisille apteekkareille!

Oletteko jo kuulleet, että toimitamme Israeliin maan ensimmäisen varastoautomaatin? Solmimme kesäkuussa kaupat täysautomaattisesta Iso-Fixusta israelilaisen apteekkiketjun kanssa. Toimitamme Jerusalemissa sijaitsevaan apteekkiin lähes täysin vastaavan robotin, joka on käytössä jo noin 60 suomalaisessa asiakasapteekissamme.

Ohjelmisto on integroitu paikalliseen reseptinhallintajärjestelmään ja suomen kieli käännetty hepreaksi. Lisäksi kävimme tietoturva-asiat asiakkaamme vaatimusten mukaisesti läpi. Nyt ratkaisut potilastietojärjestelmissä ovat verkkopankin tasoa.

Kauppa on meille merkittävä päänavaus Israeliin, sillä onnistuneen pilotin jälkeen jatkotoimitukset myös muille israelilaisille apteekkiketjuille ovat todennäköisiä. Pelkästään tällä ensimmäisellä asiakkaallamme on yli 60 apteekkia.

Israelissa onkin yleistä, että apteekit ovat ketjuuntuneita ja vakuutusyhtiöiden omistuksessa. Apteekit ovat paljon pienempiä kuin Suomessa, mutta ne ovat todella vilkkaita. Olen nähnyt miten pitkiä jonoja israelilaisiin apteekkeihin voi kertyä. Kiireen keskellä pitäisi kuitenkin olla aikaa myös lääkeneuvontaan. Automaation tärkein argumentti olikin, että kun robotti hoitaa lääkkeen haun, farmaseuttinen henkilökunta voi keskittyä asiakkaiden palvelemiseen.

Kansainvälinen kaupankäynti vaatii paljon pitkäkestoisempia valmisteluja kuin täällä kotimaassa. Tätä kauppaa hieroimme lähes kolme vuotta. Neuvottelujen yhteydessä vierailimme israelilaisten kanssa myös helsinkiläisissä apteekeissa, joissa apteekkarit kertoivat käyttökokemuksistaan. Vieraamme esittivät kysymyksiä, jotka askarruttavat hankintapäätöstä tehdessä. Mistä apteekkarit ovat Iso-Fixussa tykänneet? Onko ollut toimintahäiriöitä? Ovatko tukipalvelut toimineet?

Nyt ratkaisut potilastietojärjestelmissä ovat verkkopankin tasoa.

Suomalaisilla referensseillämme on ollut iso merkitys kansainvälistymisessämme. On hienoa, että meillä on Suomessa apteekkareita, jotka ovat uudistumishaluisia ja haluavat investoida moderneihin apteekkeihin.

Meille on ollut iso arvo, että olemme voineet kehittää ja todeta Iso-Fixun hyväksi kotimaan markkinoilla. Suomalaiset apteekkarit ovat opettaneet meille kaiken tästä toimialasta ja siitä, mitä apteekeissa tarvitaan ja vaaditaan. Olemme kiitollisia tiiviistä kanssakäymisestä asiakasapteekkiemme kanssa. Tiedonvaihto on ollut rehellistä, reilua ja kehittävää. Näillä eväillä meidän on hyvä jatkaa kansainvälistymistä seuraaviin maihin. Iso kiitos!

 

Lisätietoa

Varastoautomaatti apteekeille

Artikkeli on julkaistu alun perin Icon News -lehdessä  vuonna 2015.

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.