Toinen Iso-Fixu asennettiin Israeliin

Haderan kaupungissa sijaitsevaan Meuhedet Pharmacy -apteekkiketjun apteekkiin asennettiin elokuussa Iso-Fixu -lääkevarastoautomaatti. NewIcon on jo aiemmin toimittanut yhden varastoautomaatin saman ketjun Jerusalemissa sijaitsevaan apteekkiin. Ensimmäinen automaatti asennettiin Israeliin vuonna 2016.

Varastoautomaatin asennus on NewIconin osalta valmis. Haderan apteekki ei ole kuitenkaan päässyt ottamaan uutta automaattiaan käyttöön, sillä asennus tehtiin vielä rakenteilla olevaan kiinteistöön. Varastoautomaatin asennus toteutettiin osana apteekin rakennusurakkaa.

Haderassa varastoautomaattia asentamassa ollut NewIconin käyttöönottaja Pietari Rautalin kertoo, että asennus sujui joiltakin osin aiempaa helpommin, sillä edellisten asennusten haasteista oltiin osattu ottaa opiksi. Suurin pulma kotimaassaan kylmempään ilmastoon tottuneille suomalaisasentajille oli Haderan merellinen lämpötila, joka kohosi korkeimmillaan 35 asteeseen.

– Ensimmäinen päivä meni lämpötilaan totutellessa, mutta sen jälkeen pääsimme työn touhuun. Vaikka yhteistä kieltä ei joka tilanteessa löytynyt, israelilaiset pitivät meistä hyvää huolta, Rautalin kuvailee reissua.

Meuhedet Pharmacy omistaa Israelissa 70 apteekkia ja on panostanut apteekkiensa automatisointiin. Vaikka Haderan apteekin Iso-Fixua ei olla vielä otettu käyttöön, on aiempi palaute lääkevarastoautomaateista ollut positiivista. Apteekkiketjun työntekijät ovat muun muassa kertoneet, että lääkevarastoautomaatin ansiosta heillä on jäänyt enemmän aikaa asiakaspalveluun, ja työ on muuttunut mielekkäämmäksi.

Israelissa NewIconin jälleenmyyjänä toimivan Gotect Ltd:n on tarkoitus jatkaa yhteistyötä Meuhedet Pharmacyn ja muiden maan apteekkiketjujen kanssa. Apteekkien lisäksi toimintaa halutaan laajentaa myös sairaalapuolelle.

LUE MYÖS JUTTU: Jo toinen lääkevarastoautomaatti israelilaiselle apteekkiketjulle

Lisätietoa

 

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.