Lähi-idän apteekkimarkkinat avautuivat suomalaiselle NewIcon Oy:lle: ”Tämä kauppa on portti Iranin markkinoille”

Kuopiolainen terveysteknologiayhtiö NewIcon Oy on solminut kaupat täysautomaattisesta lääkevarastoautomaatista iranilaisen, suurkaupunki Urmian alueella toimivan klinikan kanssa. Kaupan arvo on satoja tuhansia euroja. Kauppa on vain alkua, sillä seuraavaksi lääkehuollon automaatioon satsaa paikallinen yliopistosairaala.

– Tämä kauppa on erittäin merkittävä virstanpylväs meille, ja portti Iranin markkinoille. Klinikka ottaa ensimmäisenä iranilaisena automaatiota käyttöönsä ja on edelläkävijä, jonka esimerkkiä paikallinen yliopistosairaala on ilmoittanut seuraavansa. Iranissa on yhteensä noin 250 sairaalaa, joissa on kiinnostusta tehostaa lääkehuoltoa automaatiolla, kertoo markkinointijohtaja Jori-Matti Savolainen NewIconilta.

Kaupat syntyivät viimesyksyisen Suomen vierailun tuloksena. Tuolloin oli tiedossa, että Iranilta tullaan purkamaan ydinohjelman takia asetettuja talouspakotteita. NewIcon Oy kutsui ministereistä, sairaaloiden johdosta sekä rakennuttajista koostuvan kymmenhenkisen ryhmän tutustumaan Suomeen nopealla aikataululla saatuaan viestiä heidän terveysteknologiaan liittyvistä tarpeistaan.

– Iranissa on patoutunut tarve uudistaa terveydenhuoltoa ja siellä on kymmenien miljoonien eurojen markkinat tuotteillemme. Tilanne näyttää siis lupaavalta. Itseasiassa jo toinen ryhmä iranilaisia vieraili tehtaallamme Kuopiossa helmikuun alussa. Vieraat olivat tällä kertaa sairaala- ja avoapteekkialan johtajia Teheranin alueelta, kertoo Savolainen.

Kuva: Vicente Serra

Lisätiedot:
Jori-Matti Savolainen
Markkinointijohtaja
NewIcon Oy
Puh. +358 50 3398 730
jori-matti.savolainen@newicon.fi

Lisätietoa

Sairaalan lääkehuollon automaatio

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.