Tiedote: Iran kiinnostui suomalaisesta terveysteknologiasta

Useiden miljardien arvoiset markkinat avautumassa Iranissa pakotteiden poistuttua

Iranin ydinohjelman alasajon myötä myös maahan kohdistuneet talouspakotteet ovat poistumassa. Vientikieltojen poistumisen myötä maan ostovoima lisääntyy huomattavasti ja Iranilla on taas kyky tehdä investointeja. Yhdysvaltain virkamiesten mukaan Iranin varoja on jäädytettynä ulkomailla jopa sata miljardia dollaria. Ensimmäinen delegaatio saapui juuri Iranista Suomeen kuopiolaisen terveysteknologiayhtiö NewIcon Oy:n kutsumana.

Ministereistä, sairaaloiden johdosta sekä rakennuttajista koostuva kymmenhenkinen ryhmä tapaa nelipäiväisen vierailunsa aikana muun muassa sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän, käy tutustumassa maailman suurimpaan täysautomaattiseen Mega-Fixu-lääkevarastojärjestelmään HUS-Apteekissa, eMED Icon-älylääkekaappeihin Kuopion yliopistollisessa sairaalassa KYSissä sekä vierailee terveysteknologia-alan yrityksissä Helsingissä, Lahdessa ja Kuopiossa.

– Iranissa käy nyt lukuisista eri maista valtuuskuntia, koska markkinat ovat avautumassa. Olemme etuoikeutettuja, koska vieraat tulevat luoksemme Suomeen. Tämä kertoo siitä, että suomalainen terveysteknologia kiinnostaa ja on arvostettua. Iranissa on patoutunut tarve uudistaa terveydenhuoltoaan, mikä suurella todennäköisyydellä alkaa aika nopeasti pakotteiden poistuessa ja maassa on pian avautumassa miljardien arvoiset terveysteknologiamarkkinat, sanoo toimitusjohtaja Ossi Parviainen NewIconilta.

”HALUSIMME RAKENTAA MYÖS SUOMI-KUVAA”
Lääkehuollon automaatioratkaisuja apteekkeihin ja sairaala-apteekkeihin toimittava NewIcon Oy järjesti iranilaisille vierailun Suomeen nopealla aikataululla saatuaan viestiä heidän terveysteknologiaan liittyvistä tarpeistaan.

– Kauppaa haemme, sillä heillä on kyky ja halu edetä nopeastikin. Siellä on jälleenrakentaminen menossa ja vaurauttakin luonnonvarojen puolesta, joten suomalaisille terveysteknologian tuotteille on kyllä siellä tarpeita. Pakotteiden poistuminen on mahdollisuus myös muille terveysteknologia-alan yrityksille, Parviainen sanoo.

Koska delegaatio oli kiinnostunut suomalaisesta terveysteknologiasta yleisemminkin, NewIcon päätti kierrättää ryhmää saman tien laajemminkin suomalaisissa yrityksissä ja järjesti ryhmälle myös ministeritapaamisen.

– Kun tällä tavalla joku yritys lähtee liikkeelle, niin hyvää on kiva jakaa. Pyrimme näin rakentamaan omalta osaltamme myös Suomi-kuvaa ja kertomaan terveysteknologiamme korkeasta tasosta, mikä hyödyttää meitäkin kaupanteossa. Monien vierailun kohteena olevien yritysten kanssa meillä on ollut aiemmin yhteistyötä. Olisihan se hienoa, jos pääsisimme toimittamaan yhdessä laajempia ratkaisuja, Parviainen kertoo.

Lisätietoa

Sairaalan lääkehuollon automaatio

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.