NewIcon ainoana suomalaisena mukana terveysteknologian laitteiden käytettävyyttä edistävässä kansainvälisessä hankkeessa

NewIcon Oy aloitti viime keväänä tanskalaisen Roboklusterin tukemana pilottikokeilun Odensen yliopistollisessa sairaalassa, jossa sairaanhoitajat testasivat eMED ICON -älylääkekaappia kahden kuukauden ajan ensiapuosastolla. Ensimmäiset tulokset olivat rohkaisevia ja yhteistyötä jatketaan osana Tanskan suurinta, kansainvälistä Patient@home-hankekokonaisuutta.

– Hankekokonaisuudessa on tavoitteena kehittää uusien, innovatiivisten tuotteiden testaustoimintaa, jotta tuotteet saadaan terveydenhuollossa paremmin käyttöön. Hankkeessa myös sairaalat tarjoavat käyttöpaikkoja testaamiseen. Tässä erityisen hienoa on se, että olemme päässeet Odensessa välittömästi hyvään yhteistyöhön ja testaamaan ensimmäisenä suomalaisena laitetoimittajana älylääkekaappiamme, hankekoordinaattori Kirsi Karjalainen NewIconilta sanoo.

Odensesta saatujen alustavien tulosten mukaan eMED ICON -älylääkekaapin käyttöönotto sujui hyvin – sairaanhoitajat kokivat, että he eivät juurikaan tarvinneet koulutusta oppiakseen käyttämään älylääkekaappia.

– Me pyrimme testaamaan pilotissa, kuinka älylääkekaappi tukee ammattilaisia heidän työssään, joten tämä oli hyvä havainto. Tavoitteena on näyttää, että älylääkekaappi toimii niin hyvin, että sekä työ että potilasturvallisuus kehittyvät. Tarkempia tuloksia saamme viimeistään ensi vuonna. Suomessa eMED- älylääkekaappia on jo käytössä monessa paikassa ja muun muassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin pilotin tutkimuksissakin sen käytettävyys on todettu hyväksi, Karjalainen kertoo.

Patient@home-hankeyhteistyössä on mukana useita kymmeniä kumppaneita eri maista. NewIcon on ainoana suomalaisena mukana.

– Tämän tyyppisellä laajalla yhteistyöllä voidaan saavuttaa enemmän näkemystä siitä, mitä työn käytännöt ja organisaatio merkitsevät laitteiden toimivuudelle. Samalla voidaan tehdä enemmän käytännön yhteistyötä sairaaloiden kanssa, Karjalainen toteaa.

Lisätietoa

Lataa eMED ICON -esite

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.