Tiedote: Terveysteknologian puitesopimus vauhdittaa lääkehuollon automatisointia sairaaloissa ja terveyskeskuksissa

Terveysteknologiayritys NewIcon Oy ja Istekki Oy ovat solmineet kuuden vuoden puitesopimuksen eMED Icon -älylääkekaapeista. Sopimuksen piirissä ovat Istekin asiakasomistajat: seitsemän sairaanhoitopiiriä, neljä kaupunkia, yksitoista kuntaa ja yksi kuntayhtymä. Puitesopimus vauhdittaa lääkehuollon automatisointia sairaaloissa ja terveyskeskuksissa. Ensimmäisenä liikkeellä on Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, joka hankkii kuusi älylääkekaappia Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

ICT-palveluita asiakasomistajilleen tuottava Istekki on kilpailuttanut älylääkekaappihankinnan ja toimittaa uutta teknologiaa kuukausimaksullisena palveluna. Istekin tarjoaman palvelun ansiosta organisaatioiden ei tarvitse investoida laitteisiin itse, mikä helpottaa terveysteknologian käyttöönottoa sairaaloissa ja terveyskeskuksissa.

– Asiakasomistajamme säästävät resurssejaan ja vähintään puoli vuotta työaikaa siinä, että olemme tehneet vaativan kilpailutuksen heidän puolestaan. Kaikilla omistajillamme oli mahdollisuus osallistua vaatimusmäärittelyyn, kuvailee Istekki Oy:n kehittämispäällikkö Harri Kumpulainen.

NewIcon Oy odottaa puitesopimuksen tuovan tilauksia useiden miljoonien eurojen edestä. Puitesopimus avaa ovet terveyskeskuksiin, kun tähän mennessä NewIcon on toimittanut älylääkekaappeja vain sairaaloihin. Esimerkiksi Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on ollut 64 älylääkekaappia jo vuodesta 2015 saakka.

– Sopimus tuo meidät lähemmäs perusterveydenhuoltoa. Sopimuksen avulla yliopisto- ja keskussairaaloiden lisäksi Istekin asiakasomistajakunnilla ja -kuntayhtymillä on mahdollisuus hankkia älylääkekaappeja. Älylääkekaapit tuovat selkeitä säästöjä lääkehuollon prosessin eri vaiheisiin ja parantavat potilasturvallisuutta, kertoo NewIcon Oy:n avainasiakaspäällikkö Lauri Rissanen.

Lääkehuoltoa automatisoidaan potilasturvallisuuden lisäksi lääkkeiden saatavuuden parantamiseksi. Automaatiolla haetaan lääkehuoltoon myös kustannussäästöjä, joita syntyy esimerkiksi vähentyneestä lääkehävikistä.

– Syntyneet säästöt asiakasomistajamme voivat kohdentaa toiminnan kehittämiseen eri osa-alueilla, arvioi Kumpulainen ja jatkaa, että on hienoa lähteä kehittämään yhteistyössä NewIconin kanssa suomalaista lääkehuoltoa.

Kuva: NewIcon Oy:n avainasiakaspäällikkö Lauri Rissanen (vas.) ja Istekki Oy:n kehittämispäällikkö Harri Kumpulainen kertovat, että puitesopimus vauhdittaa lääkehuollon automatisointia sairaaloissa ja terveyskeskuksissa.

Lisätietoja:
Harri Kumpulainen
Kehittämispäällikkö
Puh. 0400 681028
harri.kumpulainen@istekki.fi

Lauri Rissanen
Avainasiakaspäällikkö
Puh. 045 663 4334
lauri.rissanen@newicon.fi

Lisätietoa

Lataa eMED ICON -esite

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.