Olemme tunnistaneet yhdessä sairaalan lääkehuollon pullonkauloja

NewIconista on kasvanut neljän viime vuoden aikana yhä enemmän it-talo. Olemme panostaneet automaatiolaitteiden lisäksi tietojärjestelmien kehittämiseen, minkä ansiosta voitimme esimerkiksi Kuopion yliopistollisen sairaalan KYSin automaatiokilpailutuksen. He halusivat kumppanin, joka pystyy vastamaan lääkehuollon automaatiosta kokonaisuutena.

Toimitamme sekä laitteet, robotit, ohjelmistot että toiminnanohjausjärjestelmän, josta on liittymäpinnat muihin sairaalan tietojärjestelmiin. Kokonaisuus on hyvin kompleksinen, mutta teollisen internetin ansiosta sairaala-apteekki voi seurata lääkkeiden kulkua aina potilaan suuhun saakka.

Sairaalapuolen kasvu on ollut nopeaa, sillä teimme ensimmäisen sairaala-automaation Joensuun sairaalaan vain kaksi vuotta sitten, vuonna 2013. Sen jälkeen olemme automatisoineet KYSin lisäksi Kajaanin sairaalan lääkehuollon. Tänä keväänä teimme kaupat Seinäjoen sairaalaan sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin (HUS). Apteekkiautomaatio on edelleen vahva tukijalkamme, mutta jo lähes puolet liikevaihdostamme tulee erilaisista sairaalan lääkehuollon automaatioratkaisuista.

Olemme panostaneet automaatiolaitteiden lisäksi tietojärjestelmien kehittämiseen.

Kasvumme on mahdollistanut avoin ja hedelmällinen yhteistyö sairaaloiden hoitohenkilökunnan ja muiden asiantuntijoiden kanssa. Olemme tunnistaneet yhdessä lääkehuollon pullonkauloja ja löytäneet keinoja, joilla voimme tehostaa lääkehuoltoa ja parantaa lääketurvallisuutta teollisuusautomaation avulla. Yhteisenä tavoitteenamme on edistää suomalaista työtä ja kehittää innovaatioita, jotka menestyvät terveysteknologian kansainvälisillä markkinoilla.

Meillä on paljon odotuksia kansainväliselle kasvulle. Etenkin Pohjoismaissa, Suomen lailla, on menossa sairaalauudistuksia useiden miljardien edestä. Vientipotentiaalia on esimerkiksi antibioottirobotille. Kehitteillä on myös sytostaattiannosten valmistukseen tarkoitettu robotti. Uskomme, että kilpailuetuamme lisäävät käyttämämme uudet tekniikat, esimerkiksi elektronisten lääkekaappien tunnistusanturit ja lediohjaus. Ne tekevät automaatioratkaisuistamme entistäkin helppokäyttöisempiä.

Ossi Parviainen
Kirjoittaja on NewIcon Oy:n toimitusjohtaja.

 

Lisätietoja

Sairaalan lääkehuollon automaatio

Lisätietoa

Artikkeli on julkaistu alun perin Icon News -lehdessä  vuonna 2015.

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.