Ville Heinonen aloittanut NewIconin myyntipäällikkönä

Kuopiolainen DI Ville Heinonen, 40, on 1. helmikuuta aloittanut myyntipäällikkönä terveysteknologiayhtiö NewIconin palveluksessa. Roolissaan avo- ja sairaala-apteekkien asiakkuuksista kotimaan markkinassa vastaava Heinonen on vanha NewIcon-konkari, joka on aiemmin toiminut yrityksessä sairaala-apteekkituotteiden tuotepäällikkönä niin kaupallisissa kuin tuotekehityksenkin tehtävissä. Takaisin Heinosta vetivät hyvät muistot.

– NewIconilla työssä yhdistyvät korkea teknologia, korkealaatuinen tuoteportfolio sekä mukavat työyhteisö ja asiakkaat. Vielä kun ensimmäisestä rupeamasta jäi niin hyvä maku suuhun, niin tuntui mukavalta palata takaisin! naurahtaa juuri Lissabonista työmatkalta palannut Heinonen ja kertoo toisaalla työskennellessään kaivanneensa NewIconilta “huippujengiä ja tekemisen meininkiä”.

Vastuualueina kotimaan markkinan avo- ja sairaala-apteekkien asiakkuudet

Heinoselle jo tuttujen sairaala-apteekkiasiakkuuksien rinnalle tulevat nyt siis avoapteekkien asiakkuudet, ja aiempi rooli tuotepäällikön tehtävissä tukee työtä myyntipäällikön roolissa. Vaikka sairaalapuolen tuoteportfoliossa ja asiakkuuksissa onkin paljon tuttua, on tuotekehitystä tapahtunut Heinosen poissaoloaikana. 

– Aiempi tietotaito helpottaa omaksumista sekä se, että olen aidon innostunut avoapteekkipuolesta, kertoo Heinonen, joka viimeiset 11 vuotta on tehnyt myyntityötä terveysteknologian asiakasrajapinnassa. NewIconilla työtehtävät ovat erityisen mielekkäitä, sillä ne palkitsevat jo arvotasollakin.

– On motivoivaa olla mukana kehittämässä toimialaa ja tarjoamassa asiakkaille ratkaisuja entistä turvallisempaan, tehokkaampaan ja mielekkäämpään lääkehuoltoon ja -hoitoon.  Meillä on moniammatillinen työyhteisö, jossa on ammattilaisia erilaisista taustoista, kuten esimerkiksi farmasiasta. Organisaation substanssiosaaminen on aina hyvä tuki myynnin asiakasymmärrykselle, joten tällaisessa porukassa on helppo ja mukava toimia. Tämä kaikki tiivistyy hienosti NewIconin sloganissa We help people to help people, Heinonen summaa.

Terveysteknologia kehittyy digitalisaation edetessä

Terveysteknologian kehityksen seuraaminen on Heinoselle mieluista automaation ja digitalisaation merkityksen korostuessa entisestään. Heinosen poissaollessa myös NewIconilla on menty eteenpäin muun muassa apteekkien varastoautomaattien kehitystyössä, ja juuri lanseerattu on uutta sukupolvea edustava Fixu G2 -malli. 

– Meillä on NewIconilla pitkä historia kehitystyössä, ja tätä on tehty paljon asiakaslähtöisesti. Uusi varastoautomaatti vastaa jälleen entistä paremmin asiakastarpeisiin, ja toivon ratkaisun avaavan runsaasti yhteistyöprojekteja kotimaisten apteekkien kanssa. On hienoa päästä tuomaan suomalaista terveysteknologiaa apteekkikäyttöön!

Uusia ja vanhoja asiakkaitaan Heinonen kannustaa yhteydenottoon matalalla kynnyksellä. – Mielelläni kerron lisää ratkaisuistamme ja vaihdan näistä ajatuksia kanssanne. Yhteistyöllä löydämme aina parhaat ja kustannustehokkaimmat ratkaisut kaikkiin asiakastarpeisiin!