Varastoautomaatti Iso-Fixu huolehtii apteekissa tukusta tulevien reseptilääkkeiden hyllytyksestä ja keräilystä. Iso-Fixuun on valittavissa kolme erilaista vaihtoehtoa lääkepakettien sisäänsyöttöön: puoliautomaattinen ja tilatehokas kanavasyöttö, täysautomaattinen ja edistyksellinen robottisyöttö, sekä uusimpana ratkaisuna kuljetinsyöttö.

Iso-Fixun tuotepäällikkö Antti Vesala kertoo, että uusi kuljetinsyöttömoduuli kehitettiin, sillä kanavasyötön ja robottisyötön rinnalle haluttiin luoda erityisesti keskikokoisia apteekkeja palveleva välimuoto. Kuljetinsyöttö toimii robottisyötön tapaan täysautomaattisesti, mutta sen sisäänsyöttönopeus on hieman maltillisempi ja koko aina vakio.

– Moni apteekkari haluaa täysautomaattisen laitteen, jossa tukusta tulevat lääkepakkaukset voi kaataa suoraan kaatokaukaloon ja jättää loput automaatin hoidettavaksi. Robottisyöttö, jossa lääkkeiden sisäänsyöttöä hoitaa ylimääräinen robotti, voi kuitenkin tuntua monen apteekin tarpeeseen jopa liialliselta. Kuljetinsyöttö on siinä kohtaa oivallinen ratkaisu, Vesala sanoo.

Kuljetinsyöttö on täysautomaattinen mutta kustannustehokas ratkaisu

Uusi kuljetinsyöttömoduuli on yhteensopiva vuoden 2010 jälkeen toimitettuihin Iso-Fixuihin. Se voidaan siis asentaa esimerkiksi kanavasyötön tilalle, jos apteekki haluaa päivittää itselleen täysiautomaattisen sisäänsyöttöratkaisun.

– Haluamme, että yhä useammalla apteekilla olisi mahdollisuus valita täysautomaattien laite, joka vähentää manuaalisen työn määrää tehostaen apteekin toimintoja, jättäen enemmän aikaa asiakaspalveluun ja parantaen työergonomiaa ja työn mielekkyyttä, Vesala kiteyttää.

Iso-Fixun ainutlaatuinen ominaisuus on pyöreiden lääkepurkkien hallinta, joka on saatavilla lisänä kaikkiin varastoautomaatteihin. Lisäominaisuus kehitettiin muutama vuosi sitten käyttäjien tarpeita kuunnellen.

– Kanavasyötön kanssa toimivassa lisäosassa pyöreät purkit syötetään käsin pyöreille purkeille sovellettuun kanavaan. Kuljetin- ja robottisyötössä ne asetetaan omalle hihnalle. Kaikissa vaihtoehdoissa varastoautomaatti lukee pyöreän purkin viivakoodin automaattisesti, ja vähentää näin yhden työvaiheen apteekin henkilökunnalta, Vesala kuvailee.

Iso-Fixun kolme sisäänsyöttömoduulivaihtoehtoa:

Kanavasyöttö

 • Puoliautomaattinen ratkaisu
 • Lääkepakkaukset ladotaan käsin sisäänsyöttökanavaan, jonka jälkeen varastoautomaatti lukee pakkausten viivakoodin ja hyllyttää ne
 • Nopeus: 210 pakkausta / h
 • Koko: ulkonee varastoyksiköstä 134 mm

Kuljetinsyöttö

 • Täysautomaattinen ratkaisu
 • Lääkepakkaukset kaadetaan kaatokaukaloon eteenpäin kuljetettavaksi, jonka jälkeen varastoautomaatti lukee pakkausten viivakoodin ja hyllyttää ne
 • Nopeus: 310 pakkausta / h
 • Koko (varastoyksikön ulkopuoliset osat): pituus 1800 mm, leveys 680 mm, korkeus 1553 mm (kaatokaukalo 900 mm)

Robottisyöttö

 • Täysautomaattinen ratkaisu suurille pakettimäärille tai vaativimpiin tiloihin
 • Lääkepakkaukset kaadetaan kaatokaukaloon, jonka jälkeen sisäänsyöttörobotti ja varastorobotti huolehtivat pakkausten viivakoodin lukemisesta ja hyllytyksestä
 • Nopeus: 365 pakkausta / h
 • Koko: sisäänsyöttöyksikkö on saatavilla I- tai L-mallisena. I-mallissa koko varastoyksikön ulkopuolella 975mm x 3220mm. L-mallissa koko varastoyksikön ulkopuolella 2465mm x 1585mm. Sisäänsyötön korkeus 1897mm.

Lisätietoa

Kysy lisää myynti@newicon.fi

 

Lue lisää Varastoautomaatti apteekeille

 

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.