Varastoautomaatti Mega-Fixu luo perustan tehokkaalle ja turvalliselle lääkehuollolle hoitamalla lääkepakkausten hyllytyksen, keräilyn ja laatikoinnin sairaala-apteekissa. Yksi Mega-Fixun edistyksellisistä ominaisuuksista on laatikkorata, joka merkitsee, sulkee ja kuljettaa eri toimituspisteisiin matkaavat lääkelaatikot. Laatikkoradan avulla sairaala-apteekin henkilökunnalta säästyy monta rutiininomaista työvaihetta.

Mega-Fixu-varastoautomaatti on kehitetty erityisesti sairaaloiden tarpeita kuunnellen. Lääkkeet pakataan sairaala-apteekeissa lääkelaatikkoihin, joissa ne kuljetetaan osastoille, tai muihin sairaaloihin ja terveyskeskuksiin. Pelkän lääkkeiden hyllytyksen ja keräilyn lisäksi NewIcon on halunnut automatisoida myös lääkelaatikoiden käsittelyyn liittyvät työvaiheet.

– Lääkelaatikoiden käsittely vie manuaalisesti paljon työaikaa ja Mega-Fixun laatikkorata ja sen eri moduulit on kehitetty vastaamaan nimenomaan tähän tarpeeseen. Tuotekehitystyössä on ollut mukana innovatiivisia suomalaisia sairaala-apteekkeja, joista on kiittäminen pitkälle hioutunutta lopputulosta, kertoo NewIconin tuotepäällikkö Antti Vesala.

Laatikkoradan toiminta vaihe vaiheelta

  1. Farmaseutti tai lääketeknikko hallinnoi lääketilausta apteekin toiminnanohjausjärjestelmän kautta. Jos sairaalan osastoilla on käytössä lääkkeiden varastointiin älylääkekaappeja reaaliaikaisella varastonhallinnalla, voi älylääkekaappi muodostaa lääketilauksen automaattisesti. Mega-Fixu vastaanottaa lääketilauksen suoraan toiminnanohjausjärjestelmästä ja lähettää laatikkopinosta tilauksen vaatimien pakettien mukaisen määrän laatikoita.
  2. Laatikot matkaavat rataa pitkin täyttöpisteelle, jossa varastoautomaatin robotti täyttää ne lääketilauksen mukaisilla lääkepakkauksilla ja -purkeilla. Mukaan tulostetaan toimituslista.
  3. Laatikko siirtyy merkkauspisteelle, jossa automaatti merkkaa laatikon tarralla tai mustesuihkulla, joka sisältää toimituksen vastaanottavan osaston tai sairaalan tiedot.
  4. Laatikkoradan automaattinen kannensulkija sulkee laatikon kannen. Lisäksi laatikko voidaan sinetöidä automaattisella vannehdinkoneella.
  5. Valmis lääkelaatikko matkaa laatikkorataa pitkin valittuun toimituspisteeseen. Toimituspisteitä voi olla useampia, esimerkiksi sairaalan sisälle jääville ja sairaalan ulkopuolelle lähteville laatikoille. Jos toimituspisteet sijaitsevat eri kerroksissa, on käytössä laatikkohissi. Lisäksi laatikkoradalla voi olla validointipiste, jossa laatikoiden sisältö tarkistetaan tai sinne lisätään lääkkeitä, joita ei säilytetä varastoautomaatin sisällä.

Lisätietoa

Kysy lisää myynti@newicon.fi.

 

Lue lisää Varastoautomaatti sairaala-apteekeille

 

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.