Kesäkausi kaksinkertaistaa Hangon apteekin asiakasmäärän – kiireapuna varastoautomaatti

Hanko on Suomen eteläisin kaupunki, johon virtaa kesäisin tuhansia matkailijoita. Rantakatujen lisäksi ihmisvilinää riittää myös Hangon apteekissa, jonka asiakasmäärä kaksinkertaistuu kesäkauden aikana. Tänä vuonna apteekin kesäkiireisiin tuo apua NewIconin Iso-Fixu-varastoautomaatti.

Talvi- ja kesäkauden välinen vaihtelu Hangon apteekin asiakasmäärissä on suuri. Talvella apteekissa asioi pääasiassa oman kaupungin väkeä, mutta kesällä asiakaskuntaa kasvattavat kesäasukkaat, veneilijät ja muun muassa kesätapahtumien houkuttamat turistit.

– Tapahtumiakin enemmän apteekin asiakasvirtaan vaikuttaa sää. Aurinkoisella kelillä veneilijöitä rantautuu kaupungin vierasvenesatamiin ja asiakkaita riittää. Kesäasiakkaiden ostoslista vaihtelee vuodesta riippuen, ampiaiskesinä ostetaan kyypakkauksia ja kovina punkkivuosina tullaan hakemaan punkkikarkotteita ja -pihtejä, kertoo apteekkari Heikki Peura.

Aiempina kesinä kaikki lääkkeet eivät mahtuneet varastolaatikostoon

Hangon apteekkiin asennettiin Iso-Fixu-varastoautomaatti maaliskuun lopussa. Automaatti vapauttaa työntekijöiden aikaa asiakaspalveluun ja auttaa lääkevaraston hallinnassa.

– Aiempina kesinä haasteena oli se, että tavaraa piti tilata kerralla paljon ja kaikki ei mahtunut varastolaatikostoon. Jouduimme sijoittamaan lääkepakkauksia useampiin eri paikkoihin ja niiden etsimiseen sekä laatikoston jatkuvaan täyttämiseen meni paljon farmaseuttien ja teknisten työntekijöiden aikaa. Iso-Fixun ansiosta tätä ongelmaa ei ole ja automaatti myös tietää tarkasti, miten paljon mitäkin lääkettä on varastossa, Peura kuvailee.

Hangon apteekissa on 11 vakituista työntekijää ja kesätyöntekijöitä. Henkilöstö on ottanut uuden varastoautomaatin hyvin vastaan.

– Iso-Fixun helppokäyttöisyys on ollut positiivinen yllätys. Myös kesätyöntekijämme ovat omaksuneet sen käytön nopeasti. Vaikka kesällä apteekissa riittää työtä, on mukavaa, kun kaupunkiin saapuu ihmisiä ja nyt myös varastoautomaatti on auttamassa meitä kiireissä, Peura kommentoi.

Lisätietoa

Apteekin nimi: Hangon apteekki
Apteekkari:
Heikki Peura
Apteekkiketju: Lähiapteekit
Henkilökunta: 11 vakituista työntekijää
Reseptuuri: 
90529 (vuonna 2018, ei annosjakelua)
Iso-Fixun asennus maaliskuussa 2019

 

Apteekin lääkehuollon automaatio

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.