Katse aina eteenpäin

NewIcon syntyi 10 vuotta sitten kuin tuhkasta noussut Feeniks-lintu. Edellinen automaatioalan yritykseni oli ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin vuonna 2006 ja koska yrittäminen oli elämäntapani, päätin aloittaa uudelleen.

Olen aina ajatellut, että periksi ei anneta ja katse on oltava eteenpäin. Kun tekee paljon, myös vastoinkäymisiä tulee. Virheet on korjattava, ne on ylitettävä ja niistä on opittava.

Aloitimme teollisuuden automaatiopalveluilla, mutta alusta alkaen taka-ajatuksenani oli saada NewIconille oma tuote. Löysimme oman sateenkaaremme pään sattumalta, kun markkinointijohtaja Jori-Matti Savolaisen farmaseuttivaimo kertoi, että hänen työpaikalleen apteekkiin oli tullut saksalainen varastoautomaatti. Kävimme sitä sitten yhdessä ihmettelemässä ja totesimme, että tuollaisen osaisimme mekin tehdä.

Ajatus sai tuulta purjeisiin ja yrityksemme suunta muuttui vuonna 2012, kun meidät valittiin Tekesin Nuoret Innovatiiviset Yritykset (NIY) -kasvuohjelmaan mukaan. Muistan elävästi, kun saimme tiedon. Tiesin, että nyt meillä oli mahdollisuus keskittyä uuden liiketoiminnan kehittämiseen.

On ollut ilo huomata yhä uudestaan ja uudestaan, että meihin luotetaan. Olemme vastikään vahvistaneet yritystämme Kansalaisrahoitus Oy:n kanssa järjestetyllä joukkorahoitusannilla, joka on tuonut meille lähes 300 uutta omistajaa. Joukossa on myös kymmeniä apteekkareita. Uuden pääoman voimin voimme panostaa uusiin tuotteisiimme, ohjelmistokehitykseen ja kansainvälistymiseen. Kasvumme tukena on myös Euroopan Investointipankki. Uskomme vahvasti, että olemalla ketteriä, panostamalla voimakkaasti tuotteidemme kansainväliseen myyntiin ja luomalla uusia innovatiivisia tuotteita, voimme haastaa globaalit, isot kilpailijamme.

Tänä päivänä olemme laajentuneet apteekkiautomaatiosta sairaalan lääkehuollon automatisointiin, johon olemme lanseeranneet termin ”Total Pharmacy Automation”. Se tarkoittaa, että tuoteperheeseemme kuuluvien automaatioratkaisujen avulla lääkkeen tie apteekista aina potilaalle asti on toteutettu turvallisesti, lean-periaatteita noudattaen ja oikein dokumentoituna.

Tähän viittaa myös jo useita vuosia sitten valitsemamme slogan: we help people to help people.

On hienoa, kun saa olla liiketoiminnassa, jossa ei ainoastaan tehosteta prosesseja, vaan tuotetaan aidosti myös hyvää. Autamme yhteiskuntaa tuottamalla kustannussäästöjä ja lääketurvallisuutta. Vielä arvokkaammalle tuntuu, että hoitajille ja farmaseuteille jää rutiineilta enemmän aikaa asiakkaille ja potilaille.

Näen, että 10 vuoden päästä NewIcon on markkinajohtaja lääkehuollon automaatiossa Pohjoismaissa ja merkittävä kansainvälinen toimija, jolla on vahva asema ja juuret kotimaassa.

Toivon, että meidät tunnetaan jatkossakin luotettavana ja innovatiivisena kumppanina, jonka kanssa on mukava ja helppo asioida. On myös ilo työskennellä ja luoda NewIconin tarinaa yhdessä, sillä meillä on oikeasti tosi mukavaa porukkaa.

Iso kiitos kuluneista vuosista ja onnea meille!

Lisätietoa