Koulutuspäivillämme ideoitiin lääkehuollon automaation tulevaisuutta

Vastaava proviisori Miia Kallio ja kehittämisproviisori Kaisa Hänninen sekä 30 heidän kollegaansa osallistuivat koulutuspäivillemme 21.–22. tammikuuta. Ohjelman hedelmällisin osuus oli ajatushattumenetelmällä toteutettu ryhmätyöskentely, jossa nousi esiin paljon arkiseen sairaalatyöhön liittyviä ongelmia ja haasteita, jotka yhdistävät apteekkilaisia kaikissa sairaanhoitopiireissä. Lue, mitä Miia ja Kaisa sanovat koulutuspäivistämme.

Kaisa Hänninen, kehittämisproviisori, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sairaala-apteekki

”Lähdin asiakaspäiville, koska halusin saada ajankohtaista tietoa erilaisista automaatioratkaisuista. Meillä Jyväskylässä on uuden sairaalan suunnittelutyö täydessä vauhdissa ja sinne on tulossa paljon automaatiota. Oli hyödyllistä kuulla NewIconin automaatioratkaisujen uusista ominaisuuksista ja kuulla myös kollegoiden kokemuksia ja näkemyksiä niistä. Erityisesti mieleen jäivät keskustelut älylääkekaapeista ja kärrytys- ja kuljetinratkaisuista. Kaiken kaikkiaan asiakaspäivien ohjelma oli ihan loistava. Illanvietossa oli mukava jutella kollegoiden kanssa vapaamuotoisesti ja improvisaatioryhmä Kolinan esitys osui suoraan nauruhermoon.”

Miia Kallio, vastaava proviisori, HUS-Apteekki

”Oli mukava vaihtaa ajatuksia kollegoiden kanssa ja huomata, että kaikilla on samat suunnitelmat ja ongelmat lääkehuollossa. Arjen työkiireissä ei ole aikaa tällaiselle keskustelulle. Kävimme mielenkiintoista keskustelua esimerkiksi sähköisestä huumausainekirjanpidosta; miten se pitäisi toteuttaa. Tulin koulutukseen saamaan informaatiota e-lääkekaappiprojekteista, sillä meille asennetaan pilotti ensi viikolla (vk 4). Olemme kiinnostuneita myös lääkevalmistusrobotista ja infuusionesteiden kärrytysautomaatista. Koulutus oli antoisa, vaikka olen ollut viimeisen vuoden aikana paljon tekemisissä newiconilaisten kanssa ja vieraillut aikaisemminkin heidän tehtaallaan, kun meidän Mega-Fixua rakennettiin. Lisänä olisi ollut mielenkiintoista vierailla KYS:issä katsomassa heidän laitteitaan.”

 

Lisätietoa

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.