Automaatio modernin sairaala-apteekin puhdastilassa

NewIconin järjestämän sairaala-apteekkilaisten koulutuspäivän yksi odotetuimmista puhujista oli proviisori Anna Vilanti Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sairaala-apteekista, jossa robotti on valmistanut suonensisäisiä antibioottiannoksia jo noin vuoden ajan. Koulutukseen osallistui proviisoreita, farmaseutteja, apteekkareita ja farmanomeja yhdestätoista sairaanhoitopiiristä. Moderni sairaala-apteekki -aihe kiinnosti kuulijoita.

Koulutuksessa pureuduttiin automaatioon sairaala-apteekin puhdastilassa. Suonensisäisten antibioottiannosten standardoitu massavalmistus on ajankohtaista suomalaisissa sairaanhoitopiireissä, joissa etsitään uusia ratkaisuja toiminnan tehostamiseen automaation avulla. Automatisointi lisää myös lääketurvallisuutta. Koulutuksen tavoitteena oli antaa muutokseen moniammatillisia vinkkejä.

Yksi osallistujista oli proviisori Antti Isotalo Vaasan keskussairaalan sairaala-apteekista, jonne kaksikätinen IV ICON Twins -antibioottirobotti toimitetaan kevään 2017 aikana.

– Koulutuksen sisältö oli ennakko-odotuksiani parempi. Aihe-alueita käsiteltiin perusteellisesti. Erityisesti Anna Vilantin puheenvuoro oli hyödyllinen. Hänellä oli hyvin käytännönläheinen ja laaja esitys siitä, miten heidän antibioottilaimennusprosessinsa toimii, kommentoi Isotalo.

Puheenvuorot kuultiin myös Granlund Oy:ltä aiheesta: Uuden teknologian tuominen käytössä oleviin puhdastiloihin ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskukselta aiheesta: Uusi hankintalaki, uudet mahdollisuudet.

– Oli mielenkiintoista kuulla uuden hankintalain innovaatiokumppanuus-hankintamenettelystä, jossa voi olla potentiaalia sairaala-apteekeille. Oli myös hyvin palkitsevaa päästä keskustelemaan kollegoiden kanssa sairaala-apteekkien toiminnan kehittämisestä, joka on tällä hetkellä pinnalla automatisointihankkeiden vuoksi. Meillä on käytössä lääkevarastoautomaatti, mutta myös antibioottiannosten automaattinen valmistus kiinnostaa, sanoo proviisori Hanna Tolonen HUS-Apteekista.

Lisätietoa:

myynti@newicon.fi

 

 

Lisätietoa

Lataa IV ICON Twins -esite

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.