Lean: ”Jatkuvan parantamisen kannalta tärkeä investointi”

NewIcon on investoinut mittavaan toiminnanohjausjärjestelmään, joka tukee jatkuvan parantamisen -toimintamallia. Se on Lean-menetelmästä tunnettu työkalu, jota NewIconilla hyödynnetään muun muassa tuotekehityksessä ja laadunhallinnassa.

–  ERP oli meille jatkuvan parantamisen kannalta tärkeä investointi. Sen avulla voimme palvella kasvavaa asiakaskuntaamme nykyaikaisella menetelmällä ja lisätä tehokkuuttamme, kun prosessimme yhdenmukaistuvat ja talon sisäinen tiedonkulku paranee, kertoo NewIcon Oy:n operatiivinen johtaja Juha Anttila.

Visma Oy:n toimittaman L7-toiminnanohjausjärjestelmän etuna on, että kaikki NewIconin ydinliiketoimintaprosessit on integroitu samaan järjestelmään ja tietokantaan. Järjestelmän avulla hoituvat: projektien ohjaus ja hallinta, materiaalihallinta, myynnin ohjaus, laitehallinta ja huoltotoiminnan koordinointi, laadunvalvonta sekä taloushallinto.

– Prosessiemme laatu ja kontrolli paranevat merkittävästi. Asiakkaamme tulevat huomaamaan muutoksen esimerkiksi asiakaspalvelun nopeutumisena ja toimitusaikojen edelleen lyhentymisenä. Resurssien suunnittelu helpottuu, kun eri osastojemme tiedot löytyvät samasta järjestelmästä, kuvailee Anttila.

Visma L7-toiminnanohjausjärjestelmä otettiin NewIconilla käyttöön selainpohjaisena ratkaisuna, jotta se soveltuu myös liikkuvan työn ohjaamiseen. NewIconilla liikkuvaa työtä tekevät etenkin myynti- ja huoltohenkilöt, jotka tarvitsevat tien päällä usein erilaisia tietoja.

– Kentältä saa yhteyden järjestelmään, josta voi tsekata vaikkapa tehtaan varasto- ja kuormitustilanteen. Päätteellä voi tehdä jopa lisätilauksia.  Uuden järjestelmän käyttöönotto on vaatinut henkilöstöltämme muutosvalmiutta. Toisaalta imu ja mielenkiinto uuteen järjestelmään on henkilöstössä kova, kiittelee Anttila.

NewIcon Oy:n kehittämistoimintaa tukee Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR).

 LISÄTIEDOT:
Juha Anttila
Operatiivinen johtaja

Yhteystiedot

Lisätietoa

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.