NewIcon otti vuoden 2017 alussa käyttöön mittavan toiminnanohjausjärjestelmän. Investoinnin tavoitteena on ollut tehostaa yrityksen toimintaa ja nostaa kapasiteettia, jotta voidaan vastata aikaisempaa paremmin kansainväliseen kilpailuun.

– ERP oli meille jatkuvan parantamisen kannalta tärkeä investointi. Sen avulla voimme palvella kasvavaa asiakaskuntaamme nykyaikaisella menetelmällä ja lisätä tehokkuuttamme, kun prosessimme yhdenmukaistuvat ja talon sisäinen tiedonkulku paranee, kertoo NewIcon Oy:n operatiivinen johtaja Juha Anttila.

– Esimerkiksi tuotteiden läpimenoajat tulevat lyhenemään. Kun prosessiemme laatu ja kontrolli paranevat, voimme projektien online-tiedon avulla suunnitella tehokkaammin resurssien käyttöä. Näin pystymme aikaisempaa tarkemmin niin sanottuun ennustettuun ulostuloon.

Visma Oy:n toimittamaan L7-toiminnanohjausjärjestelmään on integroitu kaikki NewIconin ydinliiketoiminnot. Järjestelmän avulla hoituvat: projektien ohjaus ja hallinta, materiaalihallinta, myynnin ohjaus, laitehallinta ja huoltotoiminnan koordinointi, laadunvalvonta sekä taloushallinto.

– Uuden järjestelmän käyttöönotto on vaatinut henkilöstöltämme muutosvalmiutta ja työn uudelleen organisointia. Esimerkiksi taloushallinnossa prosessit on nyt automatisoitu ja ostopuolella on tehty muutoksia työnkuvissa, jotta henkilöstöresurssit saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti.

Uutta on myös pilvipalveluna toimiva liikkuvan työn ohjaamiseen tarkoitettu järjestelmä Visma LTR, jota hyödyntävät NewIconilla etenkin myynti- ja huoltohenkilöt, jotka tarvitsevat tien päällä usein erilaisia tietoja.

– Kentältä saa yhteyden järjestelmään, josta voi tsekata vaikkapa tehtaan varasto- ja kuormitustilanteen. Päätteellä voi tehdä jopa lisätilauksia. Asiakkaan näkökulmasta vasteaika on aikaisempaa lyhyempi ja esimerkiksi varaosien varastotilanteen ennakointi on tehokkaampaa, luettelee Anttila.

Antilan mukaan uuden järjestelmän käyttöönotto on sujunut NewIconilla hyvin.

– Koulutusta vielä tarvitaan, mutta imu ja mielenkiinto uuteen järjestelmään on henkilöstössä kova, kiittelee Anttila.

Lisätietoa:

Juha Anttila
Operatiivinen johtaja

Lisätietoa

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.