Sampo-varastorobotista sukeutui televisiosarjan tähti

Sampo-varastorobottia voi bongailla Neloselle tulevan uuden Ihon alla -draamasarjan 12 jaksosta. Kuvausryhmä työskenteli Sampon läheisyydessä, Kainuun keskussairaalan (KAKS) sairaala-apteekin tiloissa, kaksi päivää viime lokakuussa. Sampon tehtävänä oli keräillä ja hyllyttää lääkepaketteja täyttä häkää.

Farmaseutti Ulla Kettusen mukaan sairaala-apteekin varastorobotti Sampo suoriutui roolistaan mallikkaasti. Upeat vastanäyttelijät, häikäisevät valot ja Fisher King Production Oy:n tuotantoryhmän vaatimukset eivät sotkeneet sen toimintoja. Sen lisäksi, että Sampo hyrrää tapahtumien taustalla, se pääsi myös lähikuvaan, jossa se suoltaa seinämänsä ulosottoaukosta noin 4500 euron arvoisen lääkepaketin. Lääkkeellä hoidetaan tv-sarjassa harvinaista sairautta potevaa päähenkilöä.

‑ Sampossa ei ollut tietoakaan ramppikuumeesta. Se oli nopsa ja sataprosenttisen toimintavarma, myhäilee Kettunen. Päivätyönään Sampo, aikaisemmalta nimeltään Mega-Fixu-varastorobotti, vastaa Kainuun keskussairaalan lisäksi kahdeksan kunnan lääkehuollosta. Kapasiteetti on 65 000 lääkepakkausta. NewIcon Oy asensi sen toimintakuntoon vuosi sitten.

Ihon alla on moderniin tutkimussairaalaan sijoittuva draamasarja, jonka pääosassa on lääkäriksi opiskeleva sairaanhoitaja Sofia Sivenius (Elena Leeve). Sofian isä on kantasolututkimukseen erikoistunut johtava lääkäri Hannu Sivenius (Taneli Mäkelä). Tarina alkaa Sofian ja Henri Vaartaman (Willehard Korander) kohtaamisesta.

MODERNIA JA AUTOMATISOITUA

Tarinaa kuvattiin loppuvuodesta 2014 Helsingissä ja Kainuussa, jossa kuvaukset painottuivat keskussairaalaan. Kettusen mukaan Kainuu on elokuva-alan ammattilaisten arvostama kuvauspaikka. Kainuulaisilla on tunnetusti positiivinen asenne elokuvatuotantoihin, ja siellä on kuvattu aikaisemmin esimerkiksi Rukajärventie- ja Rölli-elokuvat.

– KAKS puolestaan sopi kuvauspaikaksi, koska meillä oli vastaanottavainen henkilökunta ja apteekissamme Euroopan moderneimmat lääkevalmistustilat ja pisimmälle automatisoitu lääkevarastoautomaatti, kertoo Kettunen.

Iltapäiviin ja iltoihin painottuvat kuvaukset toivat Kettusen ja hänen kollegoidensa työpäiviin lisämaustetta. Heistä oli jännittävää ja hiukan pelottavaakin seurata, kuinka valomestari avustajineen kiinnitti korkeilla tikkailla keikkuen halogeeneja lisävaloiksi noin puoli miljoonaa maksaneen Sampon sisälle. Mielenkiintoista oli myös päästä tutustumaan maskeeraushuoneeseen, jossa oli meikkien ja muiden kaunistautumisvälineiden lisäksi tekoverta ja -ihoa.

– Nyt odotamme kovasti, että sarja alkaa ja näemme, mitä otoksia siihen on otettu. Suunnittelimme, että järjestäisimme henkilöstön kesken sarjalle oman ensi-illan, sanoo Kettunen. Sampo ei sano suunnitelmiin mitään, eikä se piittaa tv-tähteydestäänkään. Sitä on siis turha kutsua iltamaan.

LISÄTIETOA SAMPOSTA:

Ulla Kettunen
Farmaseutti
Kainuun keskussairaala, sairaala-apteekki
0400-513854
ulla.kettunen@kainuu.fi

LISÄTIETOA LÄÄKEVARASTOAUTOMAATEISTA:

Sairaalan lääkehuollon automaatio

Yhteystiedot

myynti@newicon.fi

Lisätietoa

 

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.