Terveysteknologiayritys NewIconilta markkina-avaus Kiinaan

Kuopiolainen terveysteknologiayritys NewIcon on tehnyt markkina-avauksen Kiinaan. Yhtiö solmi kiinalaisen jälleenmyyjän kanssa kauppasopimuksen robotista, joka saattaa käyttökuntoon suonensisäisiä lääkkeitä. Innovatiivinen suomalaislaite toimitetaan loppuasiakkaalle kiinalaiseen sairaalaan syksyllä 2017.

NewIcon solmi 0,5 miljoonan euron arvoisen kauppasopimuksen lääkinnällisten laitteiden jälleenmyyjänä toimivan Diyuan Enterprise Ltd:n kanssa. Kiinalaisella yhtiöllä on tarjolla laitteen loppuasiakkaaksi useita vaihtoehtoja, joista he valitsevat parhaan tulevaisuuden yhteistyötä silmällä pitäen.

– Yhtiö pitää robottiamme keihäänkärkituotteenaan ja arvioimme yhtiön edustaja Yang (Richard) Luin kanssa, että jo vuonna 2018 myymme kymmeniä vastavia laitteita kiinalaisiin sairaaloihin, toteaa liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Marja Jaurakkajärvi NewIcon Oy:stä.

Robottikauppa on merkittävä markkina-avaus Kiinaan, sillä jos tuotteeseen ollaan tyytyväisiä, jatkotoimitukset myös muihin kiinalaisiin sairaaloihin ovat todennäköisiä. Tämä visio kävi toteen israelilaisen Meuhedet Pharmacyn kanssa. Apteekkiketju tilasi 17. lokakuuta toisen lääkevarastoautomaattinsa, joka toimitetaan Hederanissa toimivaan apteekkiin alkuvuodesta 2017. Maan ensimmäinen lääkevarastoautomaatti on ollut käytössä jerusalemilaisessa apteekissa viitisen kuukautta.

– Apteekkiketjuille on poikkeuksellista lähteä laajentamaan automaatiota näin nopeasti, mutta koska edut ja hyödyt olivat niin selkeästi ja nopeasti havaittavia, he päättivät ottaa automaation nopeasti käyttöön myös muissa apteekeissaan, iloitsee markkinointijohtaja Jori-Matti Savolainen NewIcon Oy:stä.

Kiinassa on yli 20 000 sairaalaa, joista noin 1 200 on profiloitunut laadukkaiksi. Näistä vain 30 prosentissa on puhdastilat lääkevalmistukseen, loput valmistavat lääkeannoksensa potilastiloissa. Suonensisäisiä lääkkeitä valmistetaan sairaalan koosta riippuen valtavia määriä, jopa 5 000–15 000 annosta päivässä. Monissa sairaaloissa on vastikään alettu rakentaa puhdastiloja, mikä tarjoaa NewIconille oivallisen markkinaraon. Suojakaapissa lääkeannoksia keskitetysti valmistava robotti lisää etenkin työturvallisuutta.

– Robottimme on dramaattinen parannus kiinalaisten sairaaloiden työturvallisuuteen. Määräykset ovat hyvin kirjavia, eikä olosuhteita voi edes verrata länsimaisiin sairaaloihin. Työ on todella raskasta ja altistaa henkilöitä monille vakaville haitoille. Työturvallisuuden lisäksi automaatio lisää lääkehoidon laatua, kertoo Jaurakkajärvi.

LISÄTIEDOT:
NewIcon Oy
Jori-Matti Savolainen
Markkinointijohtaja
Puh. +358 50 339 8730
jori-matti.savolainen@newicon.fi

Lisätietoa

Lue lisää IV ICON Twins 

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.