Tilanne, jota en unohda

Insinööri myyntimiehenä

Pystytimme vuonna 2008 Apteekkaripäivien osastollemme ensimmäisen, jo Pielaveden apteekkiin myymämme, varastoautomaatin. Jäin messujen ajaksi ”tekniseksi tueksi” myyntimiesten seuraan ja esittelin, miten varastoautomaatti toimittaa karkkirasioita ulos. Karkkirasiat ajoivat lääkepakettien virkaa. Myyntitaitoni eivät tainneet olla ihan kärkipäästä, sillä messujen päätyttyä toimitusjohtajamme Ossi totesi, ettei minusta myyntimiestä taida tulla. Teknisen koulutuksen saaneena minulla ei riittänyt kanttia vetää lähelle tulleita vieraita hihasta ja puhua heille myyntimiehen suulla. Puheet saattoivat lipsahtaa enempi tekniikkaan kuin siihen, miten laite helpottaisi apteekkien arkista elämää.

Mika Rissanen
Automaatioinsinööri
NewIconin ensimmäinen työntekijä
Työskennellyt NewIconissa 9 vuotta

Yksin keikalla ensimmäistä kertaa

Olin käyttöönottamassa Iso-Fixua ensimmäisen kerran itsekseni Huittisissa tammikuussa 2015. Ilmassa oli pientä jännitystä, sillä minua mietitytti meidän laitteen liittyminen apteekkijärjestelmään. Myös ohjelmistopuolen asiat jännittivät, sillä en ole niiden asiantuntija. Käyttöönotossa tulee väkisinkin vastaan tilanteita, kun ei vaan tiedä tarpeeksi kaikesta: roboteista, logiikasta, konenäöstä, ohjelmistoista ja niin edelleen. Silloin voi onneksi soittaa meidän taitavalle päivytysringille, jolta saa aina apua asiaan kuin asiaan. Jos he eivät itse tiedä, niin he selvittävät asian. Ringin arvon on todennut monella reissulla. Lisäksi mietitytti, miten selittäisin Iso-Fixun toiminnan selkeästi apteekkiväelle, jolla ei välttämättä ole teknistä taustaa, ja jotka näkevät laitteen ensimmäisen kerran. Palaute Huittisista oli kuitenkin hyvää ja asiakas oli tyytyväinen, silläkin reissulla.

Simo Hintsala
Käyttöönottaja
Työskennellyt NewIconissa n. 2 vuotta

Asentaja vs. siivooja

Moskovan työkeikka oli mieleenpainuva. Olin ensimmäistä kesää talon kirjoilla ja pääsin heti mukaan Moskovaan, jossa ehdimme myös tutustua kaupunkiin paikallisen oppaan opastuksella. Asensimme apteekkiin Isoa-Fixun ja 12 metriä pitkän kassakuljettimen, johon liittyy hauska muisto, vaikka se ei silloin naurattanut. Apteekin siivooja nimittäin nyhti teipit irti lattiasta kahteen kertaan aivan nenäni edestä. Olin mittaillut kuljettimen kiinnityspaikkoja pari tuntia ja merkannut ne teipillä lattiaan, jotta voisin heijastaa paikat laserilla kattoon. Siivoojan touhujen jälkeen laitoin teipin suoraan kattoon. Sieltä hän ei niitä enää hakenut pois.

Toni Ruotsalainen
Asentaja
Työskennellyt NewIconissa n. 3 vuotta

Kosketusnäyttö kuin pitsa

NewIconin urani alkutaipaleella pääsin mukaan uuteen älylääkekaapin tuotekehitysprojektiin. Älylääkekaapin luontainen käyttöympäristö on sairaala, jonka vuoksi sitä lähdettiin alusta saakka kehittämään yhdessä sen ensimmäisen asiakkaan, Kuopion yliopistollisen sairaalan, kanssa. Projektin aikana laitetta testailtiin, ihmeteltiin ja ihailtiin laajasti sekä NewIconin tuotekehitystiloissa, että sairaalan teho-osastolla sijaitsevalla testikaapilla. Yksi älylääkekaapin hyvän käytettävyyden tärkeimpiä osia on kosketusnäytön sijainti. Erään kerran, kun sairaalalla pidetty palaveri teho-osaston henkilöstön kanssa oli päättynyt, teholaiset pyysivät meitä newIconilaisia käymään vielä testikaapilla. Teho-osaton väki kertoi innosta puhkuen, että he olivat pohtineet erilaisia kosketusnäytön sijainteja. Silloin Petteri Kisonen nappasi näytön käteensä. Iso mies kun on, Petteri pyöritteli näyttöä käsissään kuin pitsaa, ja esitteli mitä kaikkia vaihtoehtoja he olivat ajatelleet. Oli suoranainen ilo katsella, kun tehon henkilöstö oman alansa asiantuntijoina esitteli erilaisia vaihtoehtoja toisensa jälkeen, ja selittivät käytännön elämän perusteita. Kaikki tilanteessa kieli, että he halusivat luoda parhaan mahdollisen välineen, joka vapauttaisi aikaa potilaiden hoitamiseen ja lisäisi lääketurvallisuutta. Tuon käytävällä vietetyn hetken jäljet näkyvät kaikissa nykyisissä ja tulevissa eMED ICONeissa.

Juha Laaksonen
Teollinen muotoilija
Työskennellyt NewIconissa 3 vuotta

Pilke silmäkulmassa

NewIconilla nauretaan paljon yhdessä ja tehdään pieniä jäyniä työkavereille pilke silmäkulmassa. Se on sellaista hauskaa ja nokkelaa tilannehuumoria, loukkaamatta ketään. On virkistävää olla jäynän kohteena ja nauraa mukana. Kerran vartioimattomaan kahvikuppiini oli sujautettu roima annos suolaa. Ihmettelin ensin outoa makua, kunnes tajusin, mitä oli tehty. Ajattelin, että tällaista tällä kertaa. Toisen kerran tietokoneeseeni iski ”virus”, jossa hiiri poukkoili valtoimenaan näytöllä aina kun yritin tehdä jotain. Onneksi oli vain jäynä.

Anneli Meklin
Myyntisihteeri
Työskennellyt NewIconissa 3 vuotta

Lisätietoa