Asentajan tervehdys

Kuopion tehtaallamme työskentelee 40 terveysteknologia-alan ammattilaista, joiden ansiosta lääkevarastojärjestelmiämme on käytössä jo lähes 60 avo- ja sairaala-apteekissa Suomessa ja muualla maailmassa. Tällä palstalla kerromme, millaisia työvaiheita Fixujen valmistamiseen kuuluu.

Asentaja Veli-Matti Pirinen, millainen on työnkuvasi?
Kokoan Fixuja tehtaallamme ja asennan niitä asiakkaidemme luona. Aloitin NewIconilla vuonna 2007 eli olen työskennellyt täällä melkein yrityksen perustamisesta saakka.

Miten newicon on muuttunut lähes 10 vuodessa?
NewIcon on kasvanut paljon. Alussa asensin Iso-Fixuja apteekkeihin käyttöönottajiemme ja vuokratyöntekijöinä olleiden asentajien kanssa. Nyt meitä asentajia on noin kymmenen ja työskentelemme apteekkien lisäksi myös sairaaloissa. Uutta on myös se, että valmistamme Iso-Fixujen lisäksi myös isompia Mega-Fixuja ja monia muita automaatiotuotteita. Vaihtelevat projektit tekevät työstäni mielenkiintoisen. Olin esimerkiksi viime keväänä asentamassa läpiantavia älylääkekaappeja Kuopion yliopistolliseen (KYS) sairaalaan. Seuraavaksi olen mukana kokoamassa ”pussi-jussia” eli infuusionesteiden lastausautomaattia, joka on tuotekehityksemme uusin innovaatio.

Mikä on ollut mieleenpainuvin hetki työssäsi?
Oli hienoa olla asentamassa maailman suurinta lääkevarastojärjestelmää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) sairaala-apteekkiin. Siitä voi olla rinta rottingilla. Järjestelmä on todella massiivinen; se on neljä kertaa isompi kuin avoapteekkien vastaavat järjestelmät. Mieleen on jäänyt myös ensimmäinen asennustyöni Pielaveden apteekkiin, jonne toimitimme ensimmäisen automaattivarastomme. Fixuissa on aina ollut parasta se, että niissä on robotti kyydissä.

 

Lisätietoa

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.