Fixu G2 varastoautomaatin syntytarina

Fixu varastoautomaattien tarina sai alkunsa vuonna 2008, kun ensimmäinen Iso-Fixu varastoautomaatti lanseerattiin avoapteekkimarkkinoille. NewIconin toiminta laajeni sairaala-apteekkimarkkinoille neljä vuotta myöhemmin, kun ensimmäinen Mega-Fixu varastoautomaatti otettiin käyttöön Pohjois-Karjalan keskussairaalassa Joensuussa. Jo vuonna 2008, me NewIconilla tahdoimme kehittää ja toimittaa asiakkaillemme tehokkaita ja kestäviä automaatiolaitteita – ja 15 vuotta myöhemmin, tahdomme sitä yhä edelleen!

Fixu G2 varastoautomaatin kehitys tapahtui kaikkia kansakuntia monin tavoin ravistelleiden vuosien aikana. Yrityksemme, jakelijoidemme, tavarantoimittajiemme ja asiakkaidemme liiketoiminta on näinä vuosina kohdannut erilaisia haasteita toisensa perään. Globaali COVID-19-pandemia, rahtilaivan aiheuttama Suezin kanavan tukos ja viimeisimmäksi Venäjän hyökkäys Ukrainaan ovat asettaneet liiketoiminnallemme merkittävimmät haasteet joko suoraan tai välillisesti. Vaikeina aikoina usko parempaa tulevaisuuteen, asiakkaidemme luottamus ja positiiviset palautteet ovat kannustaneet meitä jatkamaan. Uuden varastoautomaatin kehitystyön saaminen loppuun saakka ei missään nimessä ole ollut itsestään selvää ja helppoa. Mutta periksi ei annettu, missään vaiheessa. Suomalaista sisua!

Nopeus, toimintavarmuus, varastokapasiteetti ja käytön helppous olivat ominaisuudet, joita Iso-Fixuja hankkineet asiakkaamme arvostivat 15 vuotta sitten. Asiakaskyselyiden perusteella näitä samoja ominaisuuksia arvostetaan yhä edelleen. Nykyään näiden ominaisuuksien lisäksi varastoautomaattia hankkivat kiinnittävät huomiota myös tietoturvallisuusratkaisuihin ja ohjelmisto-ominaisuuksiin. Sekä Iso- että Mega-Fixut täyttävät edelleen nämä kaikki asiakasvaatimukset.

Tästä huolimatta päätimme, että tehdään parhaasta varastoautomaatista vieläkin parempi. Herätimmekin monissa ihmetystä ryhtyessämme lataamaan panoksia uuden sukupolven varastoautomaatin kehitystyöhön, vaikka kauppa kävi olemassa olevillakin laitteilla. Vastaus ihmettelijöille oli kuitenkin selkeä. Kehitystyöhön lähteminen vankistaa asemaamme varastoautomaattivalmistajien kärkijoukoissa ja pitää meidät ensimmäisenä vaihtoehtona varastoautomaatin toimittajaksi myös tulevaisuudessa.

Mutta miten parhaasta laitteesta voidaan tehdä vieläkin parempi? Lisätään nopeutta, lisätään varastokapasiteettia, lisätään ominaisuuksia ja pienennetään laitekokoa. Ja kun kerta kehitystyöhön lähdettiin, asetettiin rima heti korkealle. Mitä uuden sukupolven varastoautomaatin kehitystyö sitten vaati? Kankeutuneiden ajatusten ravistelua pois siitä, kuinka varastoautomaatit ovat tähän saakka käsitelleet lääkepaketteja sekä siirtymistä katsomaan asioita niin sanotusti laatikon ulkopuolelta. Lisäksi tarvittiin tiimi, jossa on huippuosaamista ja vuosien kokemus varastoautomaatiosta. Sitä ei onneksi tarvinnut kaukaa etsiä.

Ja näin syntyi uuden sukupolven varastoautomaatti Fixu G2.

Fixu G2 varastoautomaatissa kiteytyy asiakkaidemme esittämät toiveet. Nopeus, tilatehokkuus, huipputeknologia ja modernit ohjelmisto-ominaisuudet. Teollisuustason luotettavien komponenttien takaama kestävyys ja toimintavarmuus. Skaalautuvuuden ja valittavana olevien lisäominaisuuksien ansiosta Fixu G2 tarjoaa kokonaisratkaisun, joka täyttää sekä avo- että sairaala-apteekkiasiakkaidemme vaatimukset.

Jori-Matti Savolainen

NewIconin myyntijohtaja ja Fixu varastoautomaattien tuotepäällikkö

NewIconilainen jo vuodesta 2007

Tutustu lisää ja lataa esite