Maailmalle 100-vuotiaan Suomen eväät taskussa

Tänä vuonna Suomi juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään. Kulttuurimme on vielä nuori verrattuna moniin muihin maailman kulttuureihin, mutta itsenäisyyden aikana Suomen kehityksen kaari on ollut huima. Maatalous on vaihtunut korkeaan teknologian, köyhyys hyvinvointiin.

Pienen kansan on puhallettava yhteen hiileen. Sillä on ollut ratkaiseva merkitys Suomen historian vaikeina aikoina, mutta se on yhtä tärkeää myös tänään. Suomi on saavuttanut kaiken panostamalla koulutukseen ja tutkimus- ja kehitystyöhön. Kiihtyvässä muutoksessa pysyminen edellyttää kuitenkin jatkuvaa kouluttautumista, organisaatioiden välistä yhteistyötä ja ajatusten avoimuutta. Näin syntyy uusia menestystarinoita. Paikalleen ei voi jäädä.

Myös NewIcon on viettänyt tänä vuonna juhlavuottaan. Kymmenvuotias yritys on rakentunut toimivaksi organisaatioksi, jolla on kyky tuottaa laadukkaita korkean teknologian laitteita ja viedä niitä maailmalle. Olemme panostaneet tuotteiden ja koko organisaation kehittämiseen sekä muun muassa laatu- ja toiminnanohjausjärjestelmiin paljon.

Olen tänä(kin) vuonna matkustanut noin 20 eri maassa NewIconin tuotteita ja osaamista myymässä. Viime aikoina matkat ovat suuntautuneet erityisesti Kiinaan, jossa markkinaa ja kasvupotentiaalia on valtavasti. Toinen potentiaalinen ja iso markkina-alue on Lähi-Itä. Kansainvälinen kasvu on meille elinehto ja välttämättömyys, sillä Suomen markkina on pieni.

Matkustaminen vaatii usein lehmän hermoja. Eteen voi tulla yllättäviä tilanteita ja aikataulumuutoksia. Silloin pitää olla luova ja joustava, sillä asiat voivat muuttua lennossa. Sama pätee yrityksen menestymiseen. Varsinkin julkisen puolen hankintaprosessit maasta riippumatta tahtovat kestää tuskastuttavan pitkään ja odottelu kysyy pitkää pinnaa. Maailmalla pärjääminen vaatii ketteryyttä ja luovuutta.

On löydettävä oma kapea alue ja keskityttävä olemaan siinä maailman paras omilla vahvuuksillaan.

On hienoa huomata, että suomalaiseen osaamiseen luotetaan. Luottamus rakentuu varmasti sen päälle, että meillä on tapana puhua suoraan ja rehellisesti. Emme lupaa enempää kuin kykenemme toimittamaan. Meille NewIconilla on ensisijaista se, että asiakkaat ovat tyytyväisiä. On kunniakysymys hoitaa hommat maaliin – asioita ei jätetä puolitiehen.

Pakertaminen ja puurtaminen ilman lepoa ei kuitenkaan tuo tulosta. Vaativalle työlle tarvitaan vastapainoa. Monet suomalaiset hakevat rauhaa ja rentoutusta luonnosta. Puhtaassa ilmassa, veden äärellä, lumisessa metsässä tai vaikka kuutamon valossa liikkuessa voi nollata ajatukset ja palautua työstä. Usein luonnossa syntyvät myös parhaat oivallukset. Rauhallinen, stressitön ympäristö ruokkii myös luovuutta. Pitää olla monipuolista tekemistä, ei pelkkää työntekoa, vaikka työ leijonanosan ajasta viekin.

Icon News -lehdestämme voit lukea, missä NewIconin myyntityössä mukana olevat viettävät vapaa-aikaansa ja mikä on heidän suosikkipaikkansa täällä Kuopiossa.