Mitä tapahtuu, kun lääkehuollon ihminen ottaa uuden laitteen käyttöönsä?

Terveysteknologian laitteiden käytettävyyttä edistävän kansainvälisen hankkeen lisäksi NewIcon on mukana Aalto-yliopiston vetämässä DiRVa-hankkeessa, jossa osoitetaan miten terveydenhuollon digitaaliset ratkaisut vaikuttavat.

– Hankkeessa tutkitaan sitä vaikuttavuutta, jolla todella on merkitystä lääkehuollon eri toimijoille, esimerkiksi farmaseuteille, sairaanhoitajille ja organisaatioille. NewIcon on kehittänyt älylääkekaapin yhdessä näiden toimijoiden kanssa ja auttaa mielellään ottamaan älylääkekaappia osaksi lääkehuollon prosesseja. Selvitämme yhdessä Aalto-yliopiston tutkijoiden kanssa pilotissa esimerkiksi sitä, miten älylääkaapin käyttöönotto vaikuttaa potilasturvallisuuteen, työprosesseihin, työtehoon, työn laadukkuuteen ja myös kustannusten hallintaan, hankekoordinaattori Kirsi Karjalainen NewIconilta kuvailee.

Mukana DiRVa-hankkeessa on myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri sekä Duodecim, Klinik, Netmedi, Affecto, Lääketietokeskus ja Telia. Yritysten pilotit on tarkoitus toteuttaa ensi vuoden loppuun mennessä. Tuloksia odotetaan viimeistään helmikuussa 2019 hankkeen päättyessä.

– Kirkas ja selkeä viestintä innovatiivisten ratkaisuiden vaikuttavuudesta on myös hyvin tärkeää, jotta parhaat ratkaisut saadaan hankittua ja käyttöön. Tähän odotamme myös eväitä hankkeesta, Karjalainen sanoo.

Lisätietoa

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.