Patentti lisää NewIconin arvoa

NewIcon on saanut patentin kehittämälleen lääkejakelujärjestelmälle, joka on käytössä Suomessa jo useissa sairaanhoitopiireissä eri mittakaavoissa. Laajat tutkimukset sisältänyt prosessi kesti neljä vuotta Patentti- ja rekisterihallituksessa. Patentti koskee keksinnön yksinoikeutta Suomessa, myös kansainvälisiä patentteja on vetämässä.

– Olemme olleet pioneerina kehittämässä uutta ja innovatiivista ratkaisua sairaaloiden lääkehuollon automatisointiin. Siinä sivussa huomasimme myös kehittäneemme järjestelmän, joka on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen, iloitsee markkinointijohtaja Jori-Matti Savolainen.

Patentti koskee lääkejakelujärjestelmää, joka vastaa lääkehuollon eri vaiheista kaikissa sairaanhoitopiirin yksiköissä aina sairaala-apteekista osastoille saakka, kun lääke jaetaan potilaille. Keksinnössä ei siis ole kyse yksittäisestä laitteesta, vaan laajasta laitteiden ja tietojärjestelmien kokonaisuudesta, joka automatisoi sairaaloiden ja klinikoiden lääkehuollon.

– Patentti on meille tärkeä virstanpylväs kahdesta syystä. Ensinnäkin se on osoitus siitä, että olemme tehneet ainutlaatuista työtä ja olemme ainoa yritys, jolla on tarjota markkinoille vastaava järjestelmä. Toiseksi siksi, että patentti lisää yhtiömme arvoa – huomattavasti, toteaa Savolainen

Lisätietoa

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.