Tiedote: Ennätyssumma joukkorahoituksella: NewIcon keräsi 4,4 miljoonaa euroa

Terveysteknologiayhtiö NewIcon keräsi yleisöannissa lähes 4,4 miljoonaa euroa, joka on tiettävästi suurin joukkorahoituksella kerätty summa Suomessa. Yleisöanti toi yhtiölle lähes 300 uutta osakkeenomistajaa. Joukossa on kymmeniä terveydenhuollon ammattilaisia ja yrittäjiä.

Syyskuussa voimaan tullut joukkorahoituslaki mahdollisti 4,99 miljoonan euron annin tavoittelun ilman Finanssivalvonnan hyväksymää esitettä. Aiemmin yleisöantien volyymi ilman esitettä on ollut alle 2,5 miljoonaa euroa.

– Tulos on erinomainen. Rahoitus antaa selkänojan, jonka avulla voimme viedä eteenpäin kasvu- ja kansainvälistymissuunnitelmaamme. Tulemme jatkamaan tuotteidemme skaalaamista ja jakeluverkostomme rakentamista kansainvälisille markkinoille, toteaa NewIcon Oy:n toimitusjohtaja Ossi Parviainen.

Hyvässä kasvuvauhdissa oleva NewIcon tavoittelee liikevaihtonsa kymmenkertaistamista, markkinajohtajuutta Pohjoismaissa ja vankkaa jalansijaa Euroopan sekä Lähi-idän markkinoilla seuraavan viiden vuoden aikana. Alkuvuoden 2017 aikana NewIcon on jo perustanut tytäryhtiön Tanskaan ja toimittanut älylääkekaapin koekäyttöön Odensen yliopistosairaalaan. Lisäksi yhtiö toimitti israelilaiselle apteekkiketjulle jo toisen lääkevarastoautomaatin.

– Tarjouskanta on kymmenien miljoonien eurojen arvoinen, joten kaikki edellytykset kovaan kasvuun ovat olemassa. Työtä on tehty kärsivällisesti, koska asiakkaamme ovat terveysalan instituutioita, joilla päätöksentekoprosessit ovat usein pitkiä, toteaa Parviainen.

NewIconin yleisöannin järjestämisestä vastasi Kansalaisrahoitus Oy, joka valitsee rahoituskierroksilleen kaikkein lupaavimpia yhtiöitä. Kansalaisrahoituksen toimitusjohtaja Toni Lahden mukaan he saivat poikkeuksellisen paljon yhteydenottoja NewIconiin sijoittamisesta kiinnostuneilta ihmisiltä. Yleensä Kansalaisrahoituksen järjestämiin osakeanteihin osallistuvat Kansalaisrahoitukselle jo entuudestaan tutut, kokeneet sijoittajat.

– Terveysteknologia-alan vahvat kasvunäkymät ja toimialan eettisyys vaikuttivat varmasti sijoittamishalukkuuteen. Ja tietenkin NewIconin tarjoama ratkaisu sekä hyvä asema markkinoilla; yhtiö on Suomessa apteekkien automaatiojärjestelmien markkinajohtaja, arvioi Lahti.

Yleisöanti täydensi Euroopan Investointipankin EIB:n alkuvuodesta 2016 NewIconille myöntämää lainarahoitusta.

KUVA: NewIconin toimitusjohtaja Ossi Parviainen ja Kansalaisrahoituksen toimitusjohtaja Toni Lahti arvioivat, että terveysteknologia-alan vahvat kasvunäkymät ja toimialan eettisyys vaikuttivat ihmisten sijoittamishalukkuuteen.

LISÄTIEDOT:

NEWICON OY
Ossi Parviainen
Toimitusjohtaja
Puh. +358 50 549 7656
ossi.parviainen@newicon.fi

KANSALAISRAHOITUS OY
Toni Lahti
Toimitusjohtaja
Puh. +358 40 522 7633
toni.lahti@kansalaisrahoitus.fi

Lisätietoa

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.