Ohjelmistoasiantuntijan tervehdys

Kuopion tehtaallamme työskentelee 35 terveysteknologia-alan ammattilaista, joiden ansiosta lääkevarastojärjestelmiämme on käytössä jo kymmenissä apteekeissa. Tällä palstalla kerromme, millaisia työvaiheita Fixujen valmistamiseen kuuluu.

Ohjelmistoasiantuntija Tomi Hirvonen, millainen on työnkuvasi?
Suunnittelen ohjelmistokehitystiimissä Iso- ja Mega-Fixu-tuotteiden PC-ohjelmistoja ja arkkitehtuureja.

Millainen on perustyöpäiväsi?
Suurimman osan työajastani vievät suunnittelupalaverit ja ohjelmistosuunnittelu. Kun projekti on edennyt kehitysvaiheeseen, työpäiväni kuluu ohjelmointiin ja moduulitestaukseen. Kehitysvaiheen loppupuolella alkaa puolestaan integraatiotestaus, jossa varmistetaan eri ohjelmistokomponenttien, varastorobottien, laatikkoratojen sekä tietojärjestelmien toimivuus kokonaisuutena. Kattava testaus vie tässä vaiheessa paljon aikaa, millä pyrimme varmistamaan tuotteidemme laadun.

Miten tiiminne huomioi asiakaspalautteen?
Pyrimme suunnittelemaan ohjelmistomme helppokäyttöiseksi ja huomioimaan asiakaspalautteen mahdollisuuksiemme mukaan. Viime vuoden Fixu-käyttäjäpäivillä huomasimme, että suuri osa asiakkailta saaduista Iso-Fixu-ohjelmiston parannusehdotuksista oli meillä jo valmiiksi työn alla. Tämä osoitti meidän olevan menossa oikeaan suuntaan, ja siitä kuuluu kiitos koko tiimillemme!

Mikä on ollut mielenpainuvin hetki työssäsi?
Kun ensimmäinen lääkepaketti kiersi Iso-Fixu-varaston läpi uudella ohjelmistolla. En ole ollut robottien kanssa tekemisissä ennen NewIconilla työskentelyä, joten oli hienoa todeta ohjelmiston, robotin ja apteekin tietojärjestelmien yhteistoimivuus ihan konkreettisesti. Samalla tunsin pientä ylpeyttä saadessani olla osa erittäin ammattitaitoista ja innovatiivista ohjelmistokehitystiimiä.

 

Varastoautomaatti sairaala-apteekeille

Varastoautomaatti apteekeille

Lisätietoa

Haluatko saada sähköpostiisi tiedon uusimmista uutisista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.